Pogledajte kako će izgledati buduća cesta Španjolski trg - Hotel Ero

02.03.2021. 10:11 / Izvor: bljesak.info
mostar raskrsnica

Na lokaciji Španjolski trg projektirano je raskrižje tip Turborotor, a na lokaciji spoja ceste M6.1 s Ulicom Kardinala Stepinca projektirano je klasično četverokrako semaforizirano raskrižje.

Tvrtka Integra izradila je varijantna idejna rješenja, prometnu analizu i glavni projekt za odabrane optimalne varijante za rekonstrukciju raskrižja na magistralnoj cesti M6.1 na lokacijama Španjolski trg i spoj s Ulicom Kardinala Stepinca (kod Hotela Ero) u Mostaru.

Na lokaciji Španjolski trg projektirano je raskrižje tip Turborotor, prvi ovakav tip raskrižja u Bosni i Hercegovini. Na lokaciji spoja ceste M6.1 s Ulicom Kardinala Stepinca projektirano je klasično četverokrako semaforizirano raskrižje. 

Cilj projekta je poboljšanje prometne sigurnosti i propusne moći kroz primjenu adekvatnih prometnih rješenja za navedena raskrižja, obzirom da se nalaze na glavnoj gradskoj prometnoj arteriji u smjeru sjever-jug.

Asmir Bašić, Autodesk Expert iz Osijeka, podržao je Integru edukacijom, tehničkom podrškom i izradom animacije pri korištenju Autodeskovih alata Civil 3D, Revit i Infraworks te dodatnih alata Unreal engine i Twinmotion. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije