južna obilaznica Mostara

Poznat rok završetka radova na tunelu Novi

03.10.2023. 14:13 / Izvor: Akta.ba
tunel

Ugovoreni radovi na tunelu Novi obuhvaćaju kompletne radove na glavnoj i servisnoj cijevi, kompletnu trasu ceste ispred tunela.

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić u utorak je zajedno s predsjednikom HNS-a BiH Draganom Čovićem i gradonačelnikom Mostara Marijem Kordićem, u pratnji direktora JP Ceste FBiH Ljube Pravdića i suradnika obišla gradilište južne obilaznice Mostara, točnije lokaciju tunela Novi.

Ugovor za izvođenje radova na tunelu Novi, koji se nalazi u sklopu južne obilaznice Mostara, između JP Ceste FBiH d.o.o Sarajevo i Konzorcija Hering d.d. Široki Brijeg i Azvirt Company iz Azerbejdžana, potpisan je 2022. godine, te se financira iz kreditnih sredstava Europske banke za obnovu razvoj (EBRD). Nadzor provode IGH d.o.o. Mostar, Integra d.o.o. Mostar i Divel d.o.o. Sarajevo.

Ugovoreni radovi na tunelu Novi obuhvaćaju kompletne radove na glavnoj i servisnoj cijevi, kompletnu trasu ceste ispred tunela, kompletan gornji stroj ceste s kolničkom konstrukcijom i zatvorenim sustavom odvodnje na dionici od rotora Varda do ulaza u tunel , uključujući i vijadukt Marijanovića draga.

Projekt je ovo od strateškog značaja koji će svakako rasteretiti promet kroz Mostar, te modernom prometnicom povezati sa zapadnom Hercegovinom i Hrvatskom, a predviđeni rok završetka radova je prosinac 2024. godine, priopćeno je iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije