Aktivni radovi na izgradnji sportske dvorane u Stocu

12.12.2022. 08:42 / Izvor: Akta.ba
stolac

Prema slikama gradilišta buduće sportske dvorane radovi se odvijaju planiranom dinamikom.

Prema slikama gradilišta buduće sportske dvorane radovi se odvijaju planiranom dinamikom, piše portal stolac.city. Stolačka dvorana niče u Vidovom Polju, naselju kroz koje se upravo gradi prolaz prema magistrali Stolac – Neum, odnosno tik je uz tu buduću žilu kucavicu juga Hercegovine, što će reći idealno za izbjegavanje prometnih gužvi. Nedaleko od dvorane je Nogometni stadion „Zagrad“, a između stadiona i dvorane je prostrano pomoćno nogometno igralište. Istina za sada neuređeno, na kojem Zoran Biletić, bivši prvotimac NK Stolac, a danas tajnik Sportskog saveza Stoca, reče „kako sanja umjetnu travu“.

"Teren s umjetnom travom bi rasteretio glavni teren na kojem sada treniraju sve selekcije kluba, a prvenstvene utakmice igraju oba stolačka ligaša – drugoligaš Stolac i trećeligaš Iskra. Imamo djece zainteresirane za nogomet, ima talenata, samo uvjeti koje imamo nisu dovoljni za značajnije iskorake“, rezimira tajnik Biletić.

Naravno, da će i dvorana znatno popraviti uvjete nogometaša, jer će se i u njoj moći obavljati dio priprema. Valja reći da taj cijeli sklop otvara i nove mogućnosti za sportski turizam, jer bi se primjerice, nogometne i druge ekipe u pitoreskom Stocu mogle pripremati ne samo zimi nego i u drugim razdobljima godine. Sada je tu na pola sata vožnje udaljeni Neum sa smještajnim kapacitetima. Uz to treba reći da će se uz tri tako poredana sportska objekta naći i nekolicina manjih koji se planiraju izgraditi u sklopu projekta sportske dvorane.

dvorana

Na ulazu u radilište zastali smo kod table na kojoj lijepo stoji: "Izgradnja višenamjenske športske dvorane u naselju Vidovo Polje u Stocu“; Investitor/Financijer: Grad Stolac; Izvođač: GTR d. o. o. Mostar; Projektant: „Forum 98“ poduzeće za projektiranje i inženjering u građevinarstvu, Stolac; Nadzor: Integra d. o. o. Mostar; datum početka radova: 16. 08. 2022.; Rok izvođenja radova: 24 mjeseca.

Dakle, to bi bilo to, Stočani će konačno dobiti sportsku dvoranu za dvije godine. Bez dvorane i s dvoranom „muzej pod vedrim nebom“ kako Stolac zbog brojnih nacionalnih spomenika još zovu, kao i kod statusa općina – grad, totalno promijeniti svoj imidž i od "kasabe“ zbog još niza ruševnih objekata prodisati kroz Vidovo Polje. Bit će to ventil u svakom pogledu kako u uvodu napomenusmo – prometni tako, sportski i kulturni. Naravno, dvorana će odlično doći i za društvene sadržaje.

Da bi se izgradila dvorana gradske vlasti Stoca su duboko zavukle ruku u riznicu. Vrijednost radova je 6.028.692,74 konvertibilne marke, bez PDV-a. Dimenzije dvorane su 73,86 x 50,25 metara. Dvorana neće biti usamljen objekt, nego će se u njezinom sklopu prema stambenim zgradama raditi i trg. Detalje ovog projekta pročitajte ovdje.

dvorana

Dvorana će imati dvije tribine sa 1.000 sjedećih mjesta. Na osnovu iskustva iz drugih hercegovačkih urbanih centara pohvalili bi to rješenje, jer praviti dvorane s više tisuća sjedećih mjesta pokazalo se promašajem. Ukupna bruto površina objekta bit će 4.472,00 četvorna metra. U sklopu dvorane bit će izgrađeni i brojni prateći sadržaji. Dakle, Stočani predstoje nepune dvije godine strpljenja, dok južni dio grada, koji se može nazvati i novim naseljem, bljesne u punom sjaju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije