ŠTA PREDVIĐA TEHNIČKO RJEŠENJE

Za rekonstrukciju dvije raskrsnice kod bivšeg hotela Ero više od milion KM

23.11.2023. 10:08 / Izvor: Akta.ba
ero raskrsnica

Grad Mostar je raspisao javnu nabavku za rekonstrukciju raskrsnice kod bivšeg hotela Ero za šta je predviđen iznos od 1,17 mil KM sa uračunatim PDV-om.

Grad Mostar je raspisao javnu nabavku za rekonstrukciju raskrsnice kod bivšeg hotela Ero za šta je predviđen iznos od 1,17 mil KM sa uračunatim PDV-om.

"Predmet ovog postupka javne nabavke je nabavka radova na rekonstrukciji dvije raskrsnice kod bivšeg hotela Ero što uključuje građevinske radove na saobraćajnicama (ulice dr Ante Starčevića, Kardinala Stepinca, Alekse Šantića), radove na javnoj rasvjeti te radove na svjetlosnoj signalizaciji (semaforima) i ostaloj saobraćajnoj signalizaciji", navodi se u dokumentaciji, prenosi Akta.ba. 

Rekonstrukcija se radi na osnovu Glavnog projekta izrađenog od strane projektanta "INTEGRA" doo Mostar te dopunjenog sa troškovnikom za radove koji nisu obuhvaćeni projektom.

"Investitor JP Ceste FBiH je odlučio rekonstruirati ovo raskrižje u trajno rješenje. Sukladno projektnom zadatku projektant je trebao uraditi više varijanti idejnih rješenja predmetnog raskrižja. Nakon prezentacije tih idejnih rješenja predstavnicima investitora i grada Mostara usvojeno je da se kao najbolje rješenje za glavni projekt razradi varijanta sa semaforima", navedeno je tehničkom izještaju.

Slijedom navedenog u nastavku je na slici 2 prikazano planirano stanje predmetne dionice u dokumentaciji grada Mostara.

 

ERO RASKRSNICA

 

Praktično je planiran nastavak Bulevara ulicom dr. A. Starčevića kao četverotračne prometnice s razdjelnim pojasom. Ova dionica magistralne ceste u funkcionalnoj klasifikaciji u gradskoj mreži predstavlja primarnu prometnicu najvišeg ranga u gradu Mostaru s dominantnom funkcijom povezivanja gradskih cjelina. Izgradnjom nastavka Avenije mostom preko Neretve i prometnicom kroz „Sjeverni logor“ funkcija pravca istok - zapad (ulica kard. Stepinca) je promijenjena, a istovremeno pravac dijelom rasterećen.

Sa izabranim izvođačem biće zaključen okvirni sporazum na period od jedne godine, a rok za prijem ponuda je 11. decembar.

Rokovi za izvođenje radova biće definisani pojedinačnim ugovorima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije