Banjaluka dobija 40 pametnih autobuskih stajališta

28.04.2022. 07:44 / Izvor: Akta.ba
stajališta

Banjaluka je prvi put domaćin Dunavskog biznis foruma, 11. po redu.

Banjaluka je prvi put domaćin Dunavskog biznis foruma, 11. po redu, koji je jučer u Kulturnom centru Banski dvor okupio brojne učesnike iz zemlje i cijelog regiona.

Gradonačelnik Draško Stanivuković kazao je da je ovaj forum značajan, prije svega, jer uvezuje gradove i omogućava razmjenu iskustava iz različitih oblasti.

"Ono što je posebno značajno jeste da radimo na poboljšanju poslovne klime u našem gradu i na tom polju idemo u dobrom pravcu. Imamo nekoliko prijedloga za investicije i od toga ne odustajemo, pa smo tako srpemni da ulažemo značajna sredstava u poslovne zone i da ih proširujemo", kazao je gradonačelnik.

U oblasti zelenih gradova, kako je kazao Banjaluka je počela sa realizacijom ideje najvećeg gradskog parka, posvećuje se pažnja zelenim oazama poput Banj brda i Trapista, te da je prošlu jesen zabilježena najveća sadnja u zadnjih 20 godina.

"Kada govorimo o turizmu, Banjaluka je dobila prvo dajak pristanište. Jedini imamo takvu vrstu čamca i rijeke, i to dvoje smo spojili na jedno mjesto. Kada je riječ o onome po čemu je Banjaluka prepoznatljiva, idemo u tom pravcu da u narednim godinama dobijemo obnovljen hotel Palas, prvi vidikovac na Banj brdu, uređujemo centar grada i novu Gospodsku, od Kastela planiramo napraviti ustanovu, urediti kuću Milanovića i Sokolski dom…", naveo je gradonačelnik.

U oblasti digitalizacije takođe je dosta planova, a prema njegovim riječima – Banjaluka će tokom ljeta dobiti pametna stajališta na 40 lokacija u okviru reforme javnog prevoza, ide se u pravcu digitalizacije Skupštine Grada, ali i drugih projekata u toj oblasti za koju su sredstva sa pola miliona povećana na milion maraka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije