Vlada RS uložila devet miliona KM: Banja Mlječanica dobila tri nova objekta

29.04.2022. 08:04 / Izvor: Akta.ba
Banja Mlječanica

Specijalna bolnica za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Mlječanica" u Kozarskoj Dubici sa tri novoizgrađena objekta, već ima evropski i svjetski nivo.

Specijalna bolnica za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Mlječanica" u Kozarskoj Dubici sa tri novoizgrađena objekta, koji će dans biti otvoreni, već ima evropski i svjetski nivo, a biće najmoderniji zdravstveno-turistički kompleks u BiH, rekao je danas direktor ove ustanove Darko Banjac, piše srpskainfo.

Banjac je naveo da se danas otvaraju tri novoizgrađena objekta, te je podsjetio da je riječ o objektu za koji je 1. juna prošle godine član Predjeništva BiH Milorad Dodik položio kamen-temeljac. To je, kaže, bio početak izgradnje novog zdravstveno-turističkog kompleksa “Mlječanica”.

"Riječ je o objektu poluintenzivne njege sa 1.100 kvadrata i opremljen je najsavremenijim medicinskim uređajima, krevetima. Na raspolaganju su dvokrevetne sobe sa kupatilima, televizorima", rekao je Banjac i dodao da će ovaj objekat početi sa radom 3. maja.

Prema njegovim riječima, u objektu dijagnostičkog centra već se montiraju "CT 128" uređaji, "Hitachi” RTG aparat posljednje generacije, zatim ultrazvuk "Noblus" i “EMG" aparat.

Banjac je dodao da će se, nakon što osoblje prođe obuku, između 15. juna i 1. jula početi sa radom.

"Treći objekat je objekat tople veze koji će u suštini spajati taj kompleks. On je gotov u potpunosti, osim jednog kraka koji će voditi prema hidrobloku", pojasnio je Banjac i dodao da su objekti završeni za 11 mjeseci.

Banjac je istakao da je prije 15 dana počela da se radi ograda oko kompleksa, druga faza vodovoda i kanalizacije, te bungalovi i hidroblok gdje će biti smještene hiperbarične komore.

"Planiramo da do oktobra završimo i ta četiri objekta, čime će biti završen zdravstveni dio izgradnje kompleksa. Naravno nastavljamo onda turistički dio, a u ovoj godini, ako bude sve kako treba, biće raspisan i tender za izgradnju sportskih terena i fudbalskog stadiona, hotela, sportske dvorane", rekao je Banjac.

Banjac je naveo da kompletnu investiciju u potpunosti finansira Vlada Republike Srpske, podsjetivši da je prošle godine Vlada prebacila iznos od sedam miliona KM koji su i utrošeni za izgradnju navedena tri objekta, te četvrtog objekta, odnosno vodovoda i kanalizacije.

"U fazi plaćanja su još dva miliona KM, naravno kada dođu fakture, kada izvođač ispuni sve svoje ugovore. Do sada je u `Mlječanicu` uloženo oko devet miliona KM. U ovoj godini je planirano ulaganje od 15 miliona KM i to je upravo vezano za završetak ova četiri objekta", naveo je Banjac.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije