Počinje izgradnja obaloutvrde na rijeci Bosni u Visokom

06.05.2022. 13:19 / Izvor: Akta.ba
visoko

Jučer je počela izgradnja obaloutvrde na lijevoj obali rijeke Bosne od Betonskog mosta do Hotela Visoko, a riječ je o projektu koji zajednički realizuju Grad Visoko i Agencija za vodno područje rijeke Save.

Jučer je počela izgradnja obaloutvrde na lijevoj obali rijeke Bosne od Betonskog mosta do Hotela Visoko, a riječ je o projektu koji zajednički realizuju Grad Visoko i Agencija za vodno područje rijeke Save, navedeno je na gradskom sajtu.

U pitanju je nastavak izgradnje obaloutvrde, jer je Agencija i u prethodnim godinama učestvovala u projektima regulacije vodotoka rijeka Bosne i Fojnice na području ovog grada.

"Uveli smo izvođače u radove na dijelu od Betonskog mosta pa do Hotela Visoko u dužini od 103 metra. Biće izgrađena obaloutvrda sa popločanom pješačkom i biciklističkom stazom, a radi se i nastavak kanalizacionog kolektora uz obaloutvrdu. Izvođač radova je konzorcij Špic beton i Mibral, a rok za izvođenje je 90 radnih dana", kazao je Mirza Bezdrob, rukovodilac u Agenciji za vodno područje rijeke Save.

Projekat je vrijedan 314.000 KM, a zajednički ga finansiraju Grad Visoko sa 80.000 KM i Agencija za vodno područje rijeke Save sa 234.000 KM.

"Važno je napomenuti kako je u pitanju prva faza koja obuhvata 103 metra obaloutvrde, a po završetku radova očekuje se i nastavak, odnosno druga faza od Hotela Visoko pa nizvodno rijekom Bosnom", rečeno je iz Grada Visoko.

 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije