U izgradnju prve faze ski-centra Igrišta bit će uloženo 13 miliona KM

25.05.2022. 08:25 / Izvor: Akta.ba
Igrišta

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić rekao je jučer da će Ski-centar Igrišta, zbog ogromnog potencijala.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić rekao je jučer da će Ski-centar Igrišta, zbog ogromnog potencijala, biti okosnica razvoja za opštinu Vlasenica, regiju i cijelu Republiku Srpsku.

U saopštenju Ministarstva se navodi da je Ćorić, na današnjem radnom sastanku sa rukovodstvom Olimpijskog centra  Јahorina i predstavnicima republičkih institucija o izgradnji ovog ski-centra, izrazio uvjerenje i da će zahvaljujući toj investiciji biti otvorena i radna mjesta i omogućen rast poslovne konkurentnosti, rast broja posjetilaca, napredovanje i ostvarivanje boljih rezultata.

Sastanku su prisustvovali direktor OC Јahorina Dejan Ljevnaić, predsjednik Nadzornog odobra OC Јahorina Nedeljko Elek, pomoćnik direktora Republičke uprave za geodetske i imovinskopravne poslove Aleksandar Deurić, pravobranilac Republike Srpske Milimir Govedarica, predstavnici Puteva Republike Srpske, načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević, predstavnici Šuma Republike Srpske i predstavnici preduzeća "Elektro-Bijeljina".

U saopštenju se napominje da su sagovornici naveli da za realizaciju ovog značajnog projekta postoji čvrsto opredjeljenje i uspješna koordinacija svih relevantnih institucija kako bi se proces izgradnje i dinamika doveli na optimalan nivo.

Prema planiranom rješenju, ističe se u saopštenju, Ski-centar Igrišta bi trebao da ima tri glavne osnježene staze, a između ostalog predviđena je izgradnja i šestosjedne žičare, pokretne trake, vodoakumulacije, jezera, hangara, ambulante, te lokala.

"Vrijednost ugovorenih radova za prvi dio projekta koštaće 13 miliona KM i odnosi se na izgradnju novih staza, osnježavanje dvije glavne staze sa izgradnjom jezera, izgradnju dječijeg poligona sa pokretnom trakom, tjubing stazom i ljetnim sadržajima", saopšteno je iz Ministarstva.

U saopštenju se navodi da se planirana kreditna sredstva od 36,9 miliona KM odnose na izgradnju šestosjedne žičare, mljevenje kamena na novim stazama i hidrosjetvu, izgradnju sistema vodosnabdijevanja akumulacije i upravne zgrade, javnih toaleta, te prodajnih mjesta na izlaznoj stanici Ski-centra.

Sredstva se odnose, dodaje se u saopštenju, i na izgradnju ski-bifea na polaznoj i izlaznoj stanici, nabavku "tabača", izgradnju hangara za "tabače", izgradnju ambulante za gorsku službu spasavanja, te nabavku ostale opreme i signalizacije za bezbjednost na skijalištu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije