Vlada USK finansijski podržala projekat zbrinjavanja otpadnih voda u Bihaću

03.06.2022. 11:32 / Izvor: Fena
otpadne vode

Vlada Unsko-sanskog kantona (USK) osigurala je 150.000 KM za projekat zbrinjavanja otpadnih voda u gradu Bihaću.

Vlada Unsko-sanskog kantona (USK) osigurala je 150.000 KM za projekat zbrinjavanja otpadnih voda u gradu Bihaću. Naglašeno je kako je ovo značajna finansijsku pomoć za početak realizacije jednog od najvažnijih projekata u gradskom središtu i za zaštitu rijeke Une.

"Ovo je inicijalna financijska podrška za realizaciju velikog i izuzetno značajnog projekta, jer kanalizaciona mreža u središtu Bihaća još nije nažalost u potpunosti završena i riješena. Na nama je sada da radimo na prikupljanju preostalih neophodnih donatorskih i budžetskih sredstava, kako bismo sistem u centru grada priključili na glavni gradski kolektor za prečišćavanje i zbrinjavanje otpadnih voda", kazala je pomoćnica gradonačelnika Bihaća Vildana Zulić.

Ministar za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK Adnan Alagić izrazio je zadovoljstvo što su prvi put za ovakvu namjenu osigurana budžetska sredstva, te najavio realizaciju još nekih velikih projekata.

"Zaista je zadovoljstvo da na ovakav način možemo pomoći Gradu Bihaću u početku realizacije projekta zbrinjavanja otpadnih voda u središtu grada. Nisu mala sredstva i nadam se zaista da ćemo zajednički ovaj projekat brzo privesti kraju. Tu je još i niz projekata, koji se pojavljuju prvi put u planiranom budžetu Ministarstva. Želimo pomoći svim gradovima i općinama u kantonu, pa tako već ovih dana očekujemo implementaciju osiguranih budžetskih sredstava za uređenje odlagališta krutog otpada. Osigurano je 500.000 maraka i projekat se odnosi na sve gradove i općine u USK", rekao je ministar Alagić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije