Kredit za izgradnju kulturno-sportskog centra u Mostaru

23.06.2022. 14:36 / Izvor: Akta.ba
Mostar

Opravdanost projekta izgradnje kulturno-sportskog centra u Mostaru je višestruka, kako društvena i privredna, tako i zdravstvena kulturološka, obrazovna, promotivna kako za investitora tako i društvo i region u cjelini.

Savjet ministara BiH usvojio je Inicijativu Ministarstva finansija i trezora i imenovao delegaciju za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o kreditu između Bosne i Hercegovine i Razvojne banke Savjeta Evrope za finansiranje projekta izgradnje kulturno-sportskog centra u Mostaru. 

Radi se o kreditu Razvojne banke Savjeta Evrope vrijednom 12 miliona evra, a izgradnjom kulturno-sportskog centra stanovnici ovog grada, ali i Hercegovine, trebali bi dobiti salu u kojoj mogu zadovoljiti svoje potrebe u oblasti kulture i sporta. Projekat će biti finansiran iz različitih izvora finansiranja.

Opravdanost ovog projekta je višestruka, kako društvena i privredna, tako i zdravstvena kulturološka, obrazovna, promotivna kako za investitora tako i društvo i region u cjelini.

Ministarstvo finansija i trezora će nakon završenih pregovora dostaviti Savjetu ministara BiH nacrt kreditnog sporazuma s osnovama za njegovo zaključivanje, navodi se u saopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije