U planu izgradnja pothodnika Čelebići, raskrižja za Orahovicu i kružnog toka u Konjicu

30.06.2022. 07:53 / Izvor: Akta.ba
konjic sastanak

Razgovarano je o značajnim aktivnostima koje će u narednom razdoblju JP Ceste Federacije BiH provoditi na području Konjica.

Predstavnici JP Ceste Federacije BiH, izvršni direktor za ekonomske i pravne poslove Bekir Isaković i rukovoditelj Ureda Mostar Smail Ćorić posjetili su u srijedu Grad Konjic gdje su održali radni sastanak s gradonačelnikom Osmanom Ćatićem.

Tijekom sastanka razgovarano je o značajnim aktivnostima koje će u narednom razdoblju JP Ceste Federacije BiH provoditi na području Konjica s ciljem poboljšanja cestovne infrastrukture koja će omogućiti rasterećenije i sigurnije prometovanje.

"Tu smo kako bismo predstavili planirane aktivnosti i definirali potrebna rješenja za njihovu realizaciju. Riječ je o tri značajna projekta za Grad Konjic. Prvi projekt je izgradnja raskrižja za Orahovicu, odnosno izgradnja treće trake radi sigurnijeg skretanja za naselje Orahovica. U završnici smo projektiranja i planiramo uskoro uvesti izvođača u posao", rekao je izvršni direktor za ekonomske i pravne poslove JP Ceste Federacije BiH Bekir Isaković.

 Kao drugi projekat naveo je izgradnju pothodnika Čelebići, koji je planiran da se gradi ispod magistralnog puta M-17, pored Osnovne škole Čelebići, za što je JP Ceste Federacije BiH uradilo glavni projekt.

"U sljedećoj fazi trebala bi uslijediti priprema građevinske i urbanističke dozvole, kako bi se nakon toga pristupilo izvođenju radova", dodao je Isaković. 

Na sastanku su prezentirana i idejna rješenja raskrižja u centru Konjica na magistralnom putu M-17, gdje je umjesto postojećih semafora predviđeno da se uradi kružni tok, koji bi omogućio bolji promet na raskrižju i smanjio gužve i čekanje.

Isaković je naglasio kako bi izgradnjom kružnog toka osim rasterećenja raskrižja, sigurnijeg prometovanja, urbani dio grada dobio i ljepši izgled.

"Po pitanju ovog projekta prezentirane su tri varijante i kada se one razmotre i usvoji najpovoljnija, pristupit će se realizaciji izrade glavnog projekta", naveo je izvršni direktor za ekonomske i pravne poslove JP Ceste FBiH, priopćeno je iz Grada Konjica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije