U Poslovnoj zoni "Kreka Sjever" počinje gradnja još tri objekta

30.06.2022. 11:52 / Izvor: Akta.ba
poslovna zona kreka

Najpovoljniji ponuđači su u obavezi da nakon pravosnažnosti odobrenja za građenje pribavljenog od strane nadležne službe, započnu radove na objektu.

Gradsko vijeće grada Tuzle na jučerašnjoj sjednici je donijelo Odluku o izboru najpovoljnijih ponuđača i davanju saglasnosti na zaključenje ugovora o osnivanju prava građenja na nekretninama u vlasništvu Grada Tuzle, a koje se nalaze u Poslovnoj zoni Kreka Sjever, piše Tuzlainfo.

Ne licitaciji održanoj dana 30.05.2022. godine, najpovoljniji ponuđači u postupku opterećenja pravom građenja nekretnina u vlasništvu Grada Tuzle su pravna lica:  „ZLATNIK“ d.o.o. Tuzla, „Institut za zaštitu, ekologiju i obrazovanje“ d.o.o. Tuzla i „KOALA PAINTINGS“ d.o.o. Tešanj.

Za poslovni kompleks označen u Regulacionom planu pod brojem „17“ prihvaćen je ponuda pravnog lica „ZLATNIK“ d.o.o. Tuzla u iznosu mjesečne naknade (zakupnine) od 37,00 KM/m2, sa uračunatim PDV-om,

Za poslovni kompleks označen u Regulacionom planu pod brojem „18“ prihvaćena je ponuda pravnog lica „Institut za zaštitu, ekologiju i obrazovanje“ d.o.o. Tuzla u iznosu mjesečne naknade (zakupnine) od 38,00 KM/2, sa uračunatim PDV-om.

Za poslovni kompleks označen u Regulacionom planu pod brojem „13“ prihvaćena je ponuda pravnog lica „KOALA PAINTINGS“ d.o.o. Tešanj  od 30,00 KM/m2, sa uračunatim PDV-om.

Odlukom GV Tuzla data je se saglasnost Gradonačelniku Grada Tuzle ili drugom licu koje Gradonačelnik posebno opunomoći, da sa najpovoljnijim ponuđačima zaključi ugovor o osnivanju prava građenja, na nekretninama i po utvrđenim mjesečnim naknadama .

Najpovoljniji ponuđači su u obavezi da nakon pravosnažnosti odobrenja za građenje pribavljenog od strane nadležne službe, započnu radove na objektu u roku od 12 mjeseci od dana pravosnažnosti odobrenja za građenje, te otvore najmanje jedno radno mjesto na 100 m² bruto površine građevinske parcele na kojoj je planirana izgradnja poslovnog objekta

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije