Tender u toku: Uskoro izgradnja vodovodne mreže u Donjim Kolima

23.07.2022. 08:31 / Izvor: Akta.ba
Tender u toku: Uskoro izgradnja vodovodne mreže u Donjim Kolima

Radovi na rješavanju pitanja vodosnabdijevanja Donjih Kola počeće nakon što završi tenderska procedura, te bude izabran najpovoljniji ponuđač.

Radovi na rješavanju pitanja vodosnabdijevanja Donjih Kola počeće nakon što završi tenderska procedura, te bude izabran najpovoljniji ponuđač, a računamo da je realno da to bude u avgustu.

Kazao je gradski menadžer Bojan Kresojević i dodao da je tender za projekat „Voda 3“, kojim se nakon 20 godina rješava i problem mještana ovog dijela Banje Luke – otvoren do 11. avgusta.

"Realno, ukoliko ne bude smetnji može se očekivati da do kraja avgusta zaključimo ugovor i započnemo sa radovima. Inače, to je projekat koji rješava problem za vodosnabdijevanje u Donjim Kolima, ali i poboljšava snabdijevanje vodom u potkozarskim selima, proširuje mrežu u dijelu potkozarskih sela Racune, Ledenice i slično", naveo je Kresojević.

Ovom prilikom uputio je apel da se voda racionalno koristi, te da se pokaže solidarnost kako bi se očuvao sistem vodosnabdijevanja.

"S druge strane, nažalost, imamo dio pojedinaca koji namjerno nanose štetu i oštećuju cjevovode kako bi voda isticala. Mi preduzimamo mjere putem kontrolnih organa i molimo sugrađane da ukoliko primijete oštećenje cjevovoda ili odvrtanje hidranata da o tome obavijeste nadležne službe", zaključio je Kresojević.

Situacija sa vodosnabdijevanjem iz gradskog vodovoda na području Banj Luke najdrastičnija je u mjesnoj zajednici Donja Kola, gdje stanovnici od maja nemaju normalno snabdijevanje i cisternama im se dostavlja voda.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije