Počeli radovi na postavljanju šina na raskrsnici kod Doma penzionera

31.07.2022. 09:14 / Izvor: Akta.ba
radovi pruga

Radovi na postavljanju šina na raskrsnici kod Doma penzionera, u sklopu rekonstrukcije tramvajske pruge, počeli su jučer.

Radovi na postavljanju šina na raskrsnici kod Doma penzionera, u sklopu rekonstrukcije tramvajske pruge, počeli su jučer.

"U narednim danima, nakon što se završi montiranje šina i asfaltiranje ovog dijela, radovi na ovoj raskrsnici će biti potpuno okončani. Nakon dugo godina imat ćemo sigurne i kvalitetne prelaze preko tramvajskih šina na svim našim raskrsnicima. Sve ide prema planu, a kako vrijeme prolazi sve više sam ponosniji što smo pokrenuli ovaj i druge značajne projekte, koji će građanima ostaviti trajne vrijednosti", istakao je ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta.

pruga

Od danas, do srijede 3. augusta, za vrijeme izvođenja radova na raskrsnici, doći će do izmjene režima saobraćaja.

Alternativni pravac odvijanja saobraćaja iz pravca Baščaršije je Džemala Bijedića – Kurta Schorka – Džemala Bijedića – XI transverzala, a iz pravca Ilidže: Džemala Bijedića – Ante Babića – Džemala Bijedića – XI transverzala.

Rekonstrukcija tramvajske pruge je najznačajniji projekt koji se realizira nakon više od 60 godina, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije