Nova bolnica u Doboju trebalo bi da bude gotova do kraja 2022.

05.08.2022. 09:27 / Izvor: SRNA
bolnica doboj

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić i ambasador Kine u BiH Ji Ping obišli su danas radove na izgradnji novog objekta bolnice u dobojskom naselju Usora

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić i ambasador Kine u BiH Ji Ping obišli su jučer radove na izgradnji novog objekta bolnice u dobojskom naselju Usora, i ocijenili da se izgradnja odvija predviđenom dinamikom.

Zamjenik direktora Bolnice "Sveti apostol Luka" u Doboju Siniša Marić rekao je novinarima da će radovi na bolnici biti okončani do kraja godine, a nakon toga po ugovoru je predviđen i rok od šest mjeseci da se pređe u novu ustanovu. 

doboj bolnica



On je najavio niz unapređenja u odnosu na trenutni objekat bolnice koji je paviljonskog tipa, i to, izgradnja i opremanje angio-sale, sve sobe su klimatizovane i do svake od njih su razvedeni gasovi i kiseonik, povećani su smještajni kapaciteti za intenzivno liječenje, novi i moderan hirurški blok sa pet sala i jednom u urgentnom centru te dvije u odjeljenju za ginekologiju. 

Ambasador Kine u BiH Đi Ping zadovoljan je dinamikom izgradnje i što je izvođač radova kineska kompanija "China Sinopharm International Corporation" uspjela da otkloni sve poteškoće izazvane pandemijom virusa korona, kao nedostatak ljudskih resursa i povećanje cijena građevisnkog materijala, kako bi se ispoštovali ugovoreni rokovi i obezbijedila odgovarajuća zdravstvena njega pacijentima. 

Ji je tokom razgovora sa gradonačelnikom Doboja najavio i saradnju u oblasti infrastrukture, energetike, poljoprivrede. 

doboj bolnica


Jerinić je naveo da će po izgradnji dobojska bolnica biti među najmodernijim zdravstvenim objektima na ponos Doboja i Republike Srpske, i zahvalio ambasadoru Pingu za dosadašnje prisustvo i saradnju u Doboju, kao i što je ispunio ranije dato obećanje i obezbijedio odgovarajuće poklone učenicima Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić". 

Inženjer Bojan Zelenković kaže da se trenutno izvode građevinski-zanatski radovi na gotovo svim pozicijama, da se radovi odvijaju planiranom dinamikom sa oko 150 radnika na gradilišttu 

"Radimo radove na spoljnom uređenju, spoljašnja hidrantska mreža i oborinska i fekalna kanalizacija", izjavio je Zelenković koji je kao zahtjevnije izdvojio radove na mašinskim instalacijama u operacionim dijelu. 

Projekat ima tri faze - prva je projektovanje, drugi izgradnja i treća opremanje, nosilac izrade glavnog projekta je dobojski projektni biro "Atrij", a izvođač radova dobojsko preduzeće "Građ-promet". 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije