Prijedor bi trebao dobiti parking-garažu za 500 vozila

15.08.2022. 08:47 / Izvor: Akta.ba
parking garaža

U planu je proširenje kapaciteta, tačnije parking-garaža, ali problem predstavlja nedostatak adekvatnog zemljišta na kojem bi se objekat gradio.

Problem nedostatka parking mjesta u Prijedoru naročito je izražen u ljetnim mjesecima, jer je koncentracija automobila značajno povećana.

Nedostatak parking mjesta je evidentan, kažu i iz Gradske uprave. Trenutno se pod naplatom u Prijedoru nalazi 620 parking mjesta, što, uz ostala mjesta, nije dovoljno, pogotovo u ovo doba godine.

U planu je proširenje kapaciteta, tačnije parking-garaža, ali problem predstavlja nedostatak adekvatnog zemljišta na kojem bi se objekat gradio, prenosi infoprijedor.ba.

"Imamo prostor gdje smo planirali gradnju, a to je postojeći parking preko puta Centra za socijalni rad. Ali, to je zemljište u vlasništvu RŽR Ljubija. Mi pokušavamo ovih dana da izvršimo eksproprijaciju, da se to zemljište izuzme i preda ili državi ili gradu na upravljanje i vlasništvo, da bismo onda mogli pritupiti izgradnji parking-garaže", rekao je Dragoslav Kabić, načelnik gradskog Odjelјenja za saobraćaj i stambeno-komunalne poslove.

Po njegovim riječima, idejni projekat postoji, a kapacitet objekta bi bio oko 500 vozila. U vremenu kad je projekat rađen, predračunska vrijednost garaže bila je oko 5 miliona KM.

Iz Gradske uprave poručili su da rade na tome da se pitanje zemljišta što prije riješi, kako bi se krenulo u proces izgradnje.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije