Počela geološka ispitivanja terena za izgradnju osnovne škole na Stupu

16.08.2022. 12:52 / Izvor: Akta.ba
škola stup

Počela su geološka ispitivanja terena za izgradnju osnovne škole na Stupu, a koja je jedan od najvažnijih kapitalnih projekata za Općinu Ilidža.

Počela su geološka ispitivanja terena za izgradnju osnovne škole na Stupu, a koja je jedan od najvažnijih kapitalnih projekata za Općinu Ilidža, kazao je Načelnik Nermin Muzur.

"Vjerujemo da će izgradnja škole na Stupu, koja je i jedno od naših obećanja u programu "Ilidža, dom dobrih ljudi", biti najmodernija u Kantonu Sarajevo, a na njenom projektu radio je Arhitektonski fakultet Univerziteta u Sarajevu", kazao je.

Škola će biti opremljena na najmoderniji način, a imat će i sportsku dvoranu kapaciteta 200-300 sjedećih mjesta, koja će u danima vikenda moći funkcionisati odvojeno od škole.

"Uprkos svim opstrukcijama i pričama, mi smo odlučni da, za razliku od drugih, naše obećanje i realizujemo", poručio je Muzur.

Podsjećamo, UNDP u BiH objavio je tender za nabavku usluga izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju osnovne škole na lokalitetu Stup II, u ulici Dobrinjska.

Predmet projektnog zadatka su projektantske usluge, odnosno izrada projekta izmještanja instalacija vik-a, izrada projekta rušenja postojećeg objekta na terenu, izrada glavnog projekta i izvedbenog projekta, projekat vanjskog uređenja i opremanja objekta, kao i usluge projektantskog nadzora tokom izvođenja radova.

Napominje se da usvojeni idejni projekat od strane investitora, predstavlja dio projektnog zadatka i osnovu za izradu glavnog projekta. 

Na osnovu idejnog projekta izdata je urbanistička saglasnost kojom se definišu urbanističko- tehnički uslovi za izradu glavnog projekta.

Na parceli gdje je planiranja gradnja, trenutno se nalazi sportsko igralište sa atletskom stazom, objekat mjesne zajednice i ambulante P+1 cca 300 m2, te dječije igralište cca 200 m2. Objekat koji treba da se ruši ima namjenu mjesne zajednice sa ambulantom.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije