Počela izgradnja nastavka dijela Gundulićeve ulice

26.08.2022. 08:27 / Izvor: Akta.ba
Gundulićeva ulica

Počeli su radovi na izgradnji saobraćajnice koja će se nastavljati na Gundulićevu ulicu od raskrsnice sa Ulicom Olimpijskih pobjednika prema dijelu kraka saobraćajnice koja se veže na Istočni tranzit.

Počeli su radovi na izgradnji saobraćajnice koja će se nastavljati na Gundulićevu ulicu od raskrsnice sa Ulicom Olimpijskih pobjednika prema dijelu kraka saobraćajnice koja se veže na Istočni tranzit.

Radove na ovoj lokaciji obišao je gradonačelnik Draško Stanivuković sa saradnicima, koji su poručili da će zahvaljujući ovom projektu značajno biti poboljšan kvalitet saobraćaja u gradu.

"Započinjemo najveći infrastrukturni projekat u oblasti niskogradnje, u okviru kojeg će Banja Luka dobiti jednu novu prelijepu aveniju, spoj Gundulićeve ulice i Ulice olimpijskih pobjednika sa Istočnim tranzitom. Četiri saobraćajne trake, oborniski i fekalni kolektori, vrelovod, trotoari i zeleni dio su ovog velikog projekta, kojim  će se rasteretiti svakodnevne gužve na ovoj lokaciji", poručio je gradski menadžer Bojan Kresojević.

Kako je istakao, ispunjeno je obećanje da će Banja Luka u ovoj godini biti veliko gradilište, dodavši da će izgradnjom ove saobraćajnice naš grad dobiti značajnu saobraćajnicu, a ujedno će dobiti i ljepši izgled.

"Izgradnja ove saobraćajnice je od višestrukog značaja, jer će prije svega rasteretiti saobraćaj u naseljima Nova varoš, Rosulje i Borik, što će svakako poboljšati i cirkulaciju saobraćaja u cijelom gradu, jer je to jedan povezan sistem", poručio je saradanik za privrednu i regionalnu saradnju Nebojša Drinić.

Kako je rekao, riječ je o veoma ozbiljnim ulaganjima, oko 700.000 KM, u jednu modernu saobraćajnicu sa četiri trake, trotoarima i kompletnom komunalnom infrastrukturom.

"Projekat nove saobraćajnice je dokaz da Banja Luka sa novom garniturom ljudi dobija konture ozbiljnog grada koji se širi i napreduje", zaključio je Drinić.

On je podsjetio da se osim ove saobraćajnice radi i ulaže i u sam Park „Mladen Stojanović“, gdje se radi na sanaciji kanalizacione i vodovodne mreže, uređenju zelenih površina, održavanju stabala,  a prostor koji koristi veliki broj sportista, rekreativaca i naših sugrađana, uskoro će dobiti i fontanu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije