Uskoro izgradnja i rekonstrukcija dalekovoda "Vrhprača" i "Trebević"

31.08.2022. 12:11 / Izvor: SRNA
Elektrodistribucija

Predstavnici preduzeća "Elektrodistribucija" Pale i "Siming" iz Foče potpisali su jučer na Palama ugovore o izgradnji i rekonstrukciji dijela dalekovoda "Vrhprača" i dalekovoda "Trebević".

Predstavnici preduzeća "Elektrodistribucija" Pale i "Siming" iz Foče potpisali su jučer na Palama ugovore o izgradnji i rekonstrukciji dijela dalekovoda "Vrhprača" i dalekovoda "Trebević" radi kvalitetnijeg i urednijeg snabdijevanja svih potrošača trafo područja koja pokrivaju ovi dalekovodi.

Projekat rekonstrukcije dalekovoda "Vrhprača" obuhvata rekonstrukciju 8.200 metara mreže na potezu od Podgraba preko Vrhprače do Vrela Prače, kao i rekonstrukciju dijela mreže za Kamenicu, u dužini od 3.600 metara, te izgradnju novog dalekovoda od Vrela Prače do Jahorine u dužini od 3.800 metara, naveo je na svom "Instagram" profilu direktor "Elektrodistribucije" Aco Stanišić.

On je istakao da investicija u rekonstrukciju dalekovoda "Trebević" obuhvata rekonstrukciju mreže od Pala preko Begovine, Jasika, Čeline, Dovlića, Brusa i tornja Trebević, kao i krak za Jahorinu od Jasika preko Dvorišta, ukupne dužine 20 kilometara.

Stanišić je naveo da će završetkom ovih radova biti obezbijeđeno dodatno napajanje Jahorine, kao i kvalitetnije i urednije snabdijevanje svih potrošača trafo-područja koja pokrivaju ovi dalekovodi.

"Realizacija ovog projekta predstavlja prve veće investicije u ove dalekovode od njihove izgradnje do sada", istakao je Stanišić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije