Ponovljena aukcija za gradnju: Pogledajte kako će izgledati bazen u Cazinu

02.09.2022. 13:21 / Izvor: Akta.ba

U tenderskoj dokumentaciji je navedeno da procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a iznosi 2.222.222,00 KM.

Grad Cazin je ponovo objavio aukciju za izvođenje radova izgradnje bazena-faza 1, saznaje Akta.ba

U tenderskoj dokumentaciji je navedeno da procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a iznosi 2.222.222,00 KM. 

Podsjetimo, prva aukcija za izgradnju bazena objavljena je u martu, ali je ista poništena jer nijedna ponuda nije pristigla u roku određenom za otvaranje ponuda.

Ranije je načelnik Cazina, Nermin Ogrešević kazao da bi objekat trebao biti ukupne površine blizu 3.000 m2 sa suterenom, prizemljem i spratom što podrazumijeva sve sadržaje koji su nužni za jedan gradski bazen. Planirane dimenzije bazena su 25×20 metara, odnosno 500 m2 vodene površine, sa dubinom od 1,35 do 2,10 m. Po svojim karakteristikama spada u mala kupališta za oko 300 korisnika.

Dodao je da je siguran da će gradski bazen doprinijeti razvoju plivačkih sportova.

"Također, bit će od velike koristi rekreativcima, a posebno mladima i djeci. Postojala je zaista jedna realna potreba za ovakvu investiciju. Do toga je, naravno, došlo nakon što su ispunjeni svi drugi infrastrukturni uslovi na području cijelog grada na čemu smo godinama prije radili. Kvalitetna i moderna vodovodna mreža pokriva cijelu površinu grada, kao i elektro mreža te putna infrastruktura. Puno smo radili i na uređenju same gradske jezgre, a posebno sportskih terena na koje se prirodnim slijedom nadovezao i projekat gradskog bazena, jer do sada nismo imali ništa slično i to je projekat kojem se svi podjedanko radujemo i priželjkujemo njegovu uspješnu realizaciju", izjavio je tada Ogrešević. 

Idejni projekat za bazen urađen je 2020. godine, a 2021. i glavni projekat.

Prema riječima načelnika izgradnja gradskog bazena i rekreativnog centra predstavljaju jedan od značajnijih projekata Općine. 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije