Potpisan ugovor za nastavak izgradnje ambulante Tojšići

13.09.2022. 07:37 / Izvor: Akta.ba
izgradnja ambulante

Općinski načelnik Sead Džafić je sa direktorom firme „Dinamico“ doo Kalesija, Aidom Halač potpisao ugovor vrijedan 349.753 KM.

Općinski načelnik Sead Džafić je sa direktorom firme „Dinamico“ doo Kalesija, Aidom Halač potpisao ugovor vrijedan 349.753 KM.

Riječ je o nastavku izgradnje ambulante Tojšići čija izgradnja je počela prije dvije godine sredstvima iz budžeta Općine Kalesija.

"Ovo je druga faza izgradnje ambulante, u prvoj fazi iz budžeta smo izdvojili 250.000 KM, a sada u saradnji sa JZU Dom zdravlja Kalesija izdvajamo 349.753 od čega je iz našeg budžeta 200.000 KM. Smatram da ćemo uspjeti da u ovoj godini pokrijemo ambulantu Tojšići", kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

On je istakao da će izgradnjom ove ambulante tu biti smješteni timovi porodične medicine, internisti, stomatolog, laboratorija kao i druge službe koje jedna moderna ambulanta treba da ima, a koje će biti od koristi građanima.

Vršilac direktora JZU Dom zdravlja Kalesija Asim Mehmedović zahvalio se načelniku Džafiću koji je u proteklom periodu izdvojio značaja sredstva za opremanje mjesnih ambulanti u svim MZ čime su se poboljšali uslovi za pacijente ali i za ljekare koji tu svakodnevno borave.

Mehmedović je mišljenja da će je JZU Dom zdravlja Kalesija sa ovim zajedničkim ulaganjima sa Općinom Kalesija uveliko doprinijeti boljim uslovima rada ljekara ali i samih pacijenata koji su do sada se liječili u neuslovnim prostorijama. 

Prema riječima direktora firme „Dinamico“, Aida Halač u narednoj semdici će početi izvođenje radova i isti će biti završeni u zakonskom roku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije