Kreće sanacija tunela Ravne, dionica Kladanj-Vlasenica

13.09.2022. 09:59 / Izvor: Akta.ba
tunel ravne

JP Ceste FBiH su objavile poziv za "Nabavku usluga izrade glavnog projekta sanacije tunela Ravne" (T19.2-001-33) na cesti M19.2, dionica Kladanj-Vlasenica, km 7+748.

JP Ceste FBiH su objavile poziv za "Nabavku usluga izrade glavnog projekta sanacije tunela Ravne" (T19.2-001-33) na cesti M19.2, dionica Kladanj-Vlasenica, km 7+748.

Procijenjena vrijednost javne nabavke (bez uključenog PDV) iznosi 25.641,03 KM. 

"Predmet postupka je nabavka usluga: Izrada glavnog projekta sanacije tunela Ravne (T19.2-001-33) na cesti M19.2, dionica Kladanj-Vlasenica , km 7+748 , predviđenih Planom poslovanja JPCFBiH za 2022.godinu", navedeno je u tenderskoj dokumetaciji. 

Cilj projekta je da se sanacijom postojećeg tunela sa potrebnim obimom istražnih radova, pouzdanim pokazateljima iz inžinjersko - geološkog i geotehničkog elaborata, te očekivanim obimom radova na sanaciji osigura funkcionalnost, poboljša bezbijednost učesnika u prometu i postigne nivo usluge, koji je odgovarajući za predmetni objekat, odnosno magistralnu cestu.

"Predmetom Projektnog zadatka je obuhvaćeno detaljno geodetsko snimanje, istražni radovi, Idejni projekt (sa varijantama idejnih rješenja) i Glavni projekat, uključujući potrebne elaborate, te po potrebi i drugu dokumentaciju potrebnu za sanacije postojećeg tunela Ravne", piše u dokumentaciji. 

Sanacijom tunela podrazumijeva se obezbjeđenje odvijanja saobraćaja kroz tunel u toku izvođenja radova sanacije ili adekvatnog alternativnog puta za izmještanje saobraćaja, te izvođenje radova po potrebi na rekonstrukciji za dovođenje alternativne saobraćajnice u adekvatno stanje da može primiti - preuzeti opterećenje saobraćaja na predmetnoj dionici.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije