Pročistač otpadnih voda u Grudama stavljen u funkciju

23.09.2022. 13:58 / Izvor: Akta.ba

Krajem prošlog tjedna pročistač otpadnih voda u Grudama pušten je u probni rad što je označilo kraj druge faze rekonstrukcije.

Krajem prošlog tjedna pročistač otpadnih voda u Grudama pušten je u probni rad što je označilo kraj druge faze rekonstrukcije.

Izvođač radova firma Regeneracija iz Velike Kladuše uspješno je dovršila realizaciju druge faze rekonstrukcije pročistača otpadnih voda koja je podrazumijevala sanaciju i kompletno opremanje biološkog dijela postrojenja, uključujući bioaeracijski bazen, silos za mulj i sekundarne taložnice s popratnim crpkama, automatikom i zapornicama.

Ukupna vrijednost radova je iznosila 554.422 KM, a projekt sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša FBiH i Ministarstva gospodarstva ŽZH.

Završetkom ove rekonstrukcije, pročistač otpadnih voda je stavljen u funkciju u mehaničkom i biološkom segmentu tretiranja otpadnih voda.

Općina Grude je aplicirala na natječaj Fonda za zaštitu okoliša FBiH za 2022. godinu, sa zahtjevom za sufinanciranje treće završne faze radova, kojom bi se rekonstruirali pomoćni objekti, postrojenja za tretiranja mulja i uredio okoliš, što bi predstavljalo završetak projekta rekonstrukcije pročistača otpadnih voda.

U razdoblju prilagodbe moguća je pojava jačeg intenziteta neugodnih mirisa zbog bioloških procesa postizanja pune efikasnosti rada biološkog segmenta pročišćavanja otpadnih voda, zbog čega se mole svi stanari u području oko pročistača za razumijevanje, kažu iz Općine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije