Za treću fazu izgradnje Sportskog centra u Ilijašu 300.000 KM

26.09.2022. 13:50 / Izvor: Akta.ba
Ugovor

Potpisan Aneks IV Ugovora o sufinansiranju projekta “Izgradnja Sportskog centra Ilijaš - Gradski stadion III faza”.

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić potpisao je danas Aneks IV Ugovora o sufinansiranju projekta “Izgradnja Sportskog centra Ilijaš - Gradski stadion III faza” sa načelnikom Općine Ilijaš Akifom Fazlićem i direktoricom Zavoda za izgradnju KS Belmom Barlov.

Po riječima ministra Avdića, resorno ministarstvo je za treću fazu izgradnje ovog značajnog sportskog objekta osiguralo dodatnih 300.000 KM.

"Realizacijom ove faze gradnje trebali bi se okončati radovi na ovom stadionu, nakon čega će on biti dat na upotrebu sportašima ne samo sa područja ove općine, nego i svim drugima. U saradnji sa Nogometnim savezom BiH također se planira organizovanje i odigravanje utakmica svih nivoa reprezentativnih selekcija, kao i obavljanje njihovih trenažnih procesa", kazao je nakon potpisivanja ministar Avdić.

Načelnik Fazlić je naveo kako se radi o višemilionskom projektu ukupne vrijednosti od oko 5.500.000 KM, koji je u završnoj fazi realizacije.

"Projekt izgradnje ovog sportskog centra se realizira tri godine, a u okviru njega grade se pomoćni i atletski tereni", istakao je načelnik Fazlić.

On se zahvalio Vladi KS, resornom ministarstvu i aktuelnom ministru Avdiću na svesrdnoj podršci, jer su oni nakon Općine Ilijaš drugi najveći investitor, te najavio svečano otvorenje ovog sportskog kompleksa kada svi radovi budu privedeni kraju.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije