Na uvidu nacrt studije izgradnje deponije jalovine u Srebrenici

05.10.2022. 08:14 / Izvor: Akta.ba
deponija

Zainteresovani do 3. novembra mogu izvršiti uvid u Nacrt studije uticaja na životnu sredinu za projekat izgradnje nove deponije flotacijske jalovine na lokaciji "Prosjecala" u blizini Rudnika olova i cinka "Sase" kod Srebrenice

Zainteresovani do 3. novembra mogu izvršiti uvid u Nacrt studije uticaja na životnu sredinu za projekat izgradnje nove deponije flotacijske jalovine na lokaciji "Prosjecala" u blizini Rudnika olova i cinka "Sase" kod Srebrenice

"Uvid se može obaviti do 3. novembra svakim danom u prostorijama Rudnika, od 8.00 do 15.00 časova", najavljeno je iz kompanije "Gross", u čijem je sastavu Rudnik.

Javna rasprava o Studiji uticaja deponije jalovine na životnu sredinu planirana je za 19. oktobar i tom prilikom investitor i stručnjaci iz institucije koja je radila studiju odgovaraće na pitanja i objasniti sve detalje o izgradnji i uticaju ovog jalovišta na okolinu.

Nakon toga predviđen je rok od 30 dana za podnošenje pisanih primjedbi i sugestija nosiocu projekta ili Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, koje daje konačnu ocjenu i saglasnost za realizaciju projekta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije