U BiH izgrađeno 7 kilometara ceste koja ne vodi nigdje, pogledajte kako izgleda

20.10.2022. 11:40 / Izvor: Al-Jazeera Balkans
autoputevi

Autoputevi u BiH grade se sporo, ali ima i onih dijelova koji su izgrađeni, a njima se niko ne služi niti donose dobit, barem za pokrivanje kredita.

Autoputevi u BiH grade se sporo, ali ima i onih dijelova koji su izgrađeni, a njima se niko ne služi niti donose dobit, barem za pokrivanje kredita.

S obzirom na loše stanje puteva, svaki novi kilometar autoputa u Bosni i Hercegovini je vijest.

Grade se sporo, ali ima i onih dijelova koji su izgrađeni, a njima se niko ne služi niti donose dobit, barem za pokrivanje kredita.

Takva dionica dovršena je prije skoro godinu i po južno od Mostara i, po svemu sudeći, na prva vozila čekat će još godinama.

Kantonalni zastupnik i delegat u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Aner Žuljević iz SDP-a smatra da je vlast odgovorna za to što se desila ovakva situacija. Napomenuo je da su se plaćali penali za neiskorištena kreditna sredstva za gradnju autoputa.

Saobraćaja nema, a potreban je novac za održavanje ove dionice autoputa. Dugo je trajala rasprava o tome gdje se treba graditi autoput oko Mostara. Bilo je čak 14 prijedloga za to.

U međuvremenu, s jedne strane Dubravske visoravni gradi se Počiteljski most, koji je jedan od najzahtjevnijih projekata na Koridoru 5c.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije