Korak bliže gradnji toplane na Palama: Data saglasnost na zaduženje kod EBRD-a

24.10.2022. 08:12 / Izvor: Akta.ba
toplana

U petak, 21. oktopra, odbornici skupštine opštine Pale usvojili su odluku o davanju saglasnosti za potpisivanje Mandatnog pisma i obezbjeđivanje dugoročnog finansiranja projekta modernizacije sistema centralnog grijanja.

U petak, 21. oktopra, odbornici skupštine opštine Pale usvojili su odluku o davanju saglasnosti za potpisivanje Mandatnog pisma i obezbjeđivanje dugoročnog finansiranja projekta modernizacije sistema centralnog grijanja, čime su stvoreni uslovi za kreditni aranžman kod Evropske banke za obnovu i razvoj za potrebe finansiranja izgradnje Toplane.

"Davanjem saglasnosti za potpisivanje Mandatnog pisma samo smo stvorili uslove da uđemo u nove pregovore, a konačnu saglasnost će na kraju dati Skupština kada se tačno definišu cifre, kamatne stope. Dat je maksimalan okvir od 8 mil EUR čime je obuhvaćen i grant koji može ići i do 30 i više posto u tom iznosu, a podrazumijeva i priznavanje dosadašnjeg učešća opštine Pale od 2 mil КM za izgradnju toplovoda koji će povezivati lokaciju sadašnje i nove toplane", istakao je načelnik opštine Pale Boško Jugović i dodao da je stvorena mogućnost da na najbolji mogući način bude riješeno pitanje Toplane.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije