Banjaluka ulaže 700 hiljada KM u uređenje prostora oko Sokolskog doma

27.10.2022. 09:04 / Izvor: Akta.ba
banjaluka

Grad Banjaluka ulaže 700.000 KM da na najbolji mogući način opremi igralište u dvorištu Sokolskog doma i otvoren je za saradnju sa drugima u vezi sa još nekim sadržajima.

Grad Banjaluka ulaže 700.000 KM da na najbolji mogući način opremi igralište u dvorištu Sokolskog doma i otvoren je za saradnju sa drugima u vezi sa još nekim sadržajima, koji bi pored sportskih, mogli da budu dio ovog prostora, ali i samog objekta, poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković govoreći o prijedlogu odbornika da se u Sokolskom domu napravi park posvećen našim slavnim sportistima.

"Sokolski dom bi bio izgubljen da nije došlo do smjene gradske vlasti i dolaska nove administracije", naglasio je Stanivuković.

Ponovio je da Sokolski dom bio u fazi da ne bude gradski i zahvalio se svima koji su ga, kako kaže, "sačuvali i odbranili na svim instancama sudskog odlučivanja da ostane gradski".

Odmah zatim, aktuelna gradska administracija započela je sa uređenjem ovog prostora, kako bi bio stavljen u funkciju sportistima i rekreativcima, ali i svim sugrađanima.

Kada je riječ o gradnji parka posvećenog slavnim sportistima, Stanivuković kaže da je njegova inicijativa bila da se taj park nalazi kod dvorane Borik, te da je upravo on podnio inicijativu da ta dvorana ponese ime Marijan Beneš, međutim, kaže da ta inicijativa negdje stoji po strani i čeka.

"Potpuno sam otvoren i još razmišljamo o tome da li da se između sportske dvorane i Akvane napravi jedan takav park koji bismo snažno podržali, a naravno sagledaćemo i druge opcije vezane za Sokolski dom, tako da sam otvoren da ta ideja ugleda svjetlo dana", zaključio je gradonačelnik Banjaluke.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije