Završena trasa puta do budućeg turističkog kompleksa na Majevici

14.11.2022. 08:44 / Izvor: SRNA
turizam

Na Busiji, jednom od vrhova Majevice, svečano je obilježeno probijanje trase puta u dužini od šest kilometara do turističkog kompleksa čija je izgradnja u toku.

Na Busiji, jednom od vrhova Majevice, svečano je obilježeno probijanje trase puta u dužini od šest kilometara do turističkog kompleksa čija je izgradnja u toku.

Investitor turističkog kompleksa je firma "Grin hils" vlasnika Svetozara Ostojića, uz podršku opštine Lopare i Vlade Republike Srpske.

"Završeno je probijanje trase, veoma zahtjevnog posla i pušten je u promet most napravljen sredstvima Javne ustanove Vode Srpske", rekao Ostojić Srni.

On je zahvalio izvođačima radova i svim učesnicima u projektu, te izrazio nadu da će probijena dionica biti asfaltirana za godinu i po. Ostojić je rekao da je urađena trasa ski-staze duga 800 metara i najavio da će na Busiji biti izgrađeni ski-liftovi, vještačko jezero za osnježavanje, tereni za sportove sa loptom, ljetne bob-staze i ski-staze, apartmansko naselje i hotel.

"Za prvu fazu je predviđena ergela konja i ogledno majevičko imanje gdje će biti zastupljene sve domaće životinje iz našeg kraja - perad, koze, ovce i krave. Svi proizvodi sa ovog imanja ići će na trpezu u turističkom kompleksu", naveo je Ostojić.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić istako je da će ovaj projekat zaživjeti, te napomenuo da je upravo Ostojić prije nekoliko godina inicirao gradnju kompleksa. "Evo, došli smo u fazu iz koje nema povratka, sigurno je da će ovaj projekat zaživjeti", rekao je Savić.

On je zahvalio ministru za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenki Golić za pomoć u dosadašnjoj realizaciji ovog projekta i najavio dalju podršku lokalne zajednice ovom projektu. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije