Urađen idejni projekat prilaznog stepeništa na Srednjovjekovni grad Sokolac

23.11.2022. 08:15 / Izvor: Akta.ba
sokolac

Upraviteljsku ulogu nad Sokolačkim gradom Turistička zajednica Grada Bihaća prihvatila je i preuzela sa motivacijom da svoje ideje i vizije upiše u njegovo oživljavanje.

Upraviteljsku ulogu nad Sokolačkim gradom Turistička zajednica Grada Bihaća prihvatila je i preuzela sa motivacijom da svoje ideje i vizije upiše u njegovo oživljavanje i pozicioniranje u značajnije historijsko mjesto i turističku tačku.

"Ti procesi postali su ubrzani onda kada su se naši partneri i prijatelji odlučili priključiti i pomoći, ali i kada smo naišli na razumijevanje pri samom preuzimanju upraviteljske uloge", kažu iz Turističke.

Turistička zajednica Grada Bihaća je nedavno realizirala prvi korak ka izgradnji prilaznog stepeništa na Srednjovjekovnom gradu Sokolac - idejni prijedlog/projektni zadatak ovlaštenog studija za projektovanje kojim nastavljamo razvijanje ove značajne historijske tačke.

"U nastavku nas očekuje još nekoliko koraka uz koje ćemo biti u prilici izraditi glavni projekat, te zvanično započeti radove", kazali su.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije