Napreduju radovi na izgradnji nove bolnice u Doboju

23.11.2022. 13:12 / Izvor: Akta.ba
bolnica doboj

Uspješno napreduju radovi na izgranji nove JZU Bolnica "Sv. Apostol Luka" u Doboju, saopćilo je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS-a.

Uspješno napreduju radovi na izgranji nove JZU Bolnica "Sv. Apostol Luka" u Doboju, saopćilo je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS-a.

Sva odjeljenja i službe bolnice su projektovana u skladu sa evropskim normama, pri čemu su zadovoljeni svi zahtjevi moderne bolnice (čisto – nečisto, propuštanje, kontrole, komunikacije, funkcionalne veze, socijalni aspekti, kontrola kvaliteta, hitnost i urgentnost, efikasnost, mjerenje usluga, nezavisni servisi itd.).

Raspolagaće sa ukupno 468 kreveta i to: dnevna bolnica sa 13 kreveta, onkologija sa 10 kreveta, stacionari ukupno sa 397 kreveta i intezivna njega sa 48 kreveta.

Nova bolnica u Doboju raspolagaće sa medicinskim specijalističkim službama, kao i svaka moderna evropska bolnica, kao što su: glavni operacioni blok sa četiri operacione sale, urgentni blok sa operacionom salom, dijagnostički centar sa više od 22 raznih radioloških i drugih dijagnostičkih procedura dnevnu ambulantnu/polikliničku uslugu sa oko 20 specijalističkih konsultacija, terapijsku onkološku dnevnu bolnicu, i drugo. Projektovani su odvojeni ulazi za pacijente i osoblje i ulaz u urgentni blok.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije