Radovi napreduju, škola u Adi biće prva moderna škola u gradu

10.12.2022. 10:40 / Izvor: Akta.ba
škola ada

Radovi na izgradnji škole u Adi napreduju, a trenutno su u toku radovi zidanja fasadnih i unutrašnjih zidova, kao i pregradnih zidova na objektu.

Radovi na izgradnji škole u banjalučkom naselju Ada napreduju, a trenutno su u toku radovi zidanja fasadnih i unutrašnjih zidova, kao i pregradnih zidova na objektu.

Radove je obišla i savjetnica gradonačelnika Banje Luke Milada Šukalo sa saradnicima, koja je izrazila zadovoljstvo što radovi teku predviđenom dinamikom i što su već sad vidljivi obrisi nove škole u jednom od brzorastućih naselja našeg grada.

"Ovo će biti prva moderna škola u gradu na Vrbasu koja će ispunjavati sve standarde potrebne za moderno obrazovanje i kao takva biće pravi reprezent našeg grada", poručila je savjetnica gradonačelnika, koja je najavila da su u toku aktivnosti na planiranju saobraćajnice koja će voditi do same škole.

Ona je podsjetila da je ovo i prva škola koja se gradi na području Banje Luke nakon više od dvije decenije i da će u ovom objektu nastavu pohađati 300 učenika.

Inače, do sada su okončani pripremni i zemljani radovi, armirano-betonski radovi na prizemlju i spratu objekta, postavljeni su svjetlarnici na krovnoj ploči iznad prizemlja, a po završetku zidanja fasadnih i unutrašnjih zidova pristupiće se izvođenju radova na na unutrašnjim hidro i elektro instalacijama objekta.

Podsjećamo, škola u Adi projektovana je za 300 učenika, sa deset učionica, a od sadržaja, imaće fiskulturnu salu sa pratećim prostorijama i igralište u dvorištu škole oko kojeg su planirane tribine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije