Banja Luka

Most u Česmi mogao bi biti gotov do jeseni

30.12.2022. 10:28 / Izvor: Akta.ba
banja luka

Tokom izgradnje mosta u naselju Česma bilo je određenih izazova kada je pitanju samo gradilište.

Tokom izgradnje mosta u naselju Česma bilo je određenih izazova kada je pitanju samo gradilište, ali je procedura završena i moguće je da most bude završen do kraja jeseni naredne godine, kazao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

"Želim da kažem ljudima koji žive u Česmi, Kumsalama i u tom dijelu grada da je izvođač radova garantovao ono što je iznad naših očekivanja, a to je da most, za koji je potrebno dvije godine, postoji mogućnost da bude završen do kraja jeseni naredne godine, do oktobra ili novembra, ukoliko to dozvole vremenski uslovi", rekao je gradonačelnik.

Dodao je kako će nakon osam-devet godina Česma konačno dobiti most.

"Kada smo imali sastanak sa Vladom Republike Srpske, tada sam rekao da će grad uraditi šetalište od jednog do drugog mosta, ali skupštinska većina je to izbacila iz budžeta. Ipak, imamo način da to uradimo. U ovom projektu nam je ključna saradnja sa ljudima kada su u pitanju imovinsko-pravni odnosi", naglasio je on. Kako je dodao, ako bi ta saradnja bila korektna, realno je da radovi krenu na ljeto.

"Mi bismo uradili kanalizaciju, i to sa kolektorima, odnosno prečišćivačima otpadnih voda. Za izgradnju kolektora na Vrbasu planiramo milion eura", dodao je gradonačelnik.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije