Spektakularni infrastrukturni objekt

Napreduju radovi na izgradnji žičare Kotor-Lovćen, otvorenje na ljeto

03.01.2023. 13:53 / Izvor: Akta.ba
žičara lovćen
OTVORI GALERIJU

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović posjetio je 26.12 Lovćen gdje se upoznao sa radovima na izgradnji žičare Kotor - Lovćen.

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović posjetio je 26.12 Lovćen gdje se upoznao sa radovima na izgradnji žičare Kotor - Lovćen, zajedno sa direktorom Nacionalnih parkova Crne Gore Vladimirom Martinovićem, direktorom Uprave za kapitalne projekte Esminom Bećovićem, kao i predstavnicima investitora.

Premijer je istakao da se radi o spektakularnom infrastrukturnom objektu. 

"Ko god se jednom popne na ovo mjesto i vidi prekrasan pogled na ovu rajsku zemlju nikad za svog života neće zaboraviti Crnu Goru. Siguran sam da ovaj infrastrukturni projekat je najznačajniji u istoriji Crne Gore kada je u pitanju njena prepoznatljivost", naglasio je premijer.

Premijer je upoznat sa dinamikom radova koja teče planiranim tokom koja bi trebala da rezultira otvaranjem žičare sa početkom ljetnje turističke sezone, krajem maja ili početkom juna.

Crna Gora će ljetnju turističku sezonu 2023. godine dočekati sa jednim novim sadržajem koji će dominantno promijeniti turističku percepciju o nama u svijetu, naglasio je Abazović ističući da je ovo velika stvar za Kotor, Cetinje i Ivanova Korita i da se nada većim posjetama Mauzoleju i Nacionalnom parku Lovćen.

Tokom posjete premijer je upoznat sa činjenicom da će na lokalitetu Kuk na Lovćenu, pored planiranih ugostiteljskih objekata, biti izgrađen i amfiteatar za kulturno-umjetničke događaje, kao staza za bob i sankanje.

"Crna Gora je božanstvena država. Vjerujem da će svi koji dođu ovdje to dodatno potvrditi i da će nam ovaj prelijepi pogled otvoriti i neke horizonte da i u drugim djelovima Crne Gore radimo na sličnim razvojnim projektima", zaključio je Abazović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije