Nema nikakvog pomaka

Od radova na mostu u Česmi ostao samo kamen temeljac

11.01.2023. 09:04 / Izvor: Nezavisne novine
česma

Od započetih radova zasad se ne vidi mnogo. Ono što se može vidjeti jesu dvije osrednje gomile grupisanog šljunka ili pijeska.

Iako je najavljeno da će most u Česmi biti završen do kraja jeseni ove godine, situacija na mjestu izvođenja radova ne ukazuje na ovo, a mještani ovog naselja su dosta skeptični jer, kako kažu, već mjesecima se ništa ne radi.

Od započetih radova zasad se ne vidi mnogo. Ono što se može vidjeti jesu dvije osrednje gomile grupisanog šljunka ili pijeska.

"Ovo više nema smisla, najavili su početak radova, a već mjesecima nema nikakvog pomaka", kazao je mještanin ovog naselja za "Nezavisne novine".

Prema njegovim riječima, kod sugrađana vlada ogromna frustracija jer niko ne zna ko i šta je razlog kočenja izgradnje.

"Jasno se treba imenovati ko ovo koči, da li je to Skupština grada, da li je gradonačelnik, da li je izvođač radova ili je problem nešto sasvim drugo", kazao je ovaj mještanin.

Kako kaže, ako su riješena sva imovinskopravna pitanja, ako su obezbijeđene finansije, zašto radovi ne počinju.

Rade Radonjić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Česma, kazao je za "Nezavisne" da na ovom mostu dosad nije ništa urađeno, a, kako kaže, smatra da se čeka stabilizacija vodostaja.

"Bio sam na mjestu izvođenja radova više puta i vidio da nije ništa naročito urađeno. Meni su rekli da je sada prepreka samo vrijeme", ističe Radonjić.

Prema njegovim riječima, na osnovu priloženog početak ozbiljnih radova očekuje tek kad počne građevinska sezona.

"Svi dosadašnji radovi su bili vezani samo za vodostaj, nema ovdje još pravih radova", kazao je on.

Prema njegovim riječima, ako bi se krenulo u prave radove, optimističan je da bi se oni mogli završiti u doglednom roku.

"Mostovi se danas brže prave nego što je to bio slučaj godinama unazad, ali uprkos tome ne vjerujem da će moći biti završen prije godinu dana", kaže Radonjić.

Nije prvi put da on ističe koliko je ovaj most značajan za cijelu Banjaluku, a ne samo njegovo naselje.

"Mještani Vrbanje, Česme, Kotor Varoša i Čelinca bi išli preko ovog mosta, što bi rezultiralo značajno manjim gužvama u gradu", zaključuje Radonjić.

Podsjećamo da je gradonačelnik Draško Stanivuković kazao da će građani dobiti ovaj most do kraja jeseni, u šta ga je uvjerio, kako kaže, sam izvođač radova.

"Izvođač radova je uvjeren da će moći završiti posao do kraja oktobra ili novembra ove godine", poručio je ranije Stanivuković.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije