U NASELJU SRPSKE TOPLICE

Raspisan tender za idejni projekat šetališta uz Vrbas

17.01.2023. 13:02 / Izvor: Akta.ba
vrbas

Grad Banja Luka raspisao je tender za izradu urbanističko-tehničkih uslova i idejnog projekta šetališta uz Vrbas, od Alibabe prema plaži u Srpskim Toplicama (staza, rasvjeta, mobilijar).

Grad Banja Luka raspisao je tender za izradu urbanističko-tehničkih uslova i idejnog projekta šetališta uz Vrbas, od Alibabe prema plaži u Srpskim Toplicama ( (staza, rasvjeta, mobilijar).

Predmetni lokalitet, nalazi se u banjalučkom naselju Srpske toplice, uz Ulicu od Zmijanja Rajka. Dio parcele je u postojećem stanju zelena površina uz obalu rijeke. Neposredno okruženje je heterogen prostor, izgrađen pretežno individualnim stambenim i stambeno-poslovnim objektima. Teren je djelimično ravan i djelimično u nagibu.

Izrada utu i projekta za cilj ima ostvarivanje novog koncepta javnog prostora uz obalu rijeke Vrbas, kroz afirmaciju savremenih trendova u razvoju rekreativnih i turističkih sadržaja, na način da se dio obale Vrbasa pretvori u životniji otvoreni prostor uređen u vidu javnog mjesta za okupljanje i odmor građana. Koncept uređenja prostora ne smije ni na koji način ometati niti ugroziti postojeće pješačke komunikacije.

Prostorna organizacija lokacije, treba definisati sve neophodne elemente za uređenje predmetnog prostora u vidu javnog mjesta za okupljanje i odmor građana, uz definisanje pješačkog pristupa zelenoj i vodenoj površini, pravca i vrste pješačke staze, pozicija za postavljanje mobijlijara, te utvrditi tip i vrstu mobilijara. Moguće je formirati terasasta proširenja, sportsko-rekreativne površine i druge karakteristične sadržaje turističkog karaktera.

Cilj uređenja javne površine u vidu javnog mjesta za okupljanje i odmor je da se na obali Vrbasa formiraju sadržaji za odmor, rekreaciju i turističke aktivnosti.

Inače, novu gradsku plažu u Srpskim Toplicama Banjalučani koriste i kao park i izletište, koje posjećuju tokom svih godišnjih doba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije