Strateški interes

Izgradnja autoputa Banjaluka - Prijedor odvija se planiranom dinamikom

26.01.2023. 08:27 / Izvor: Akta.ba
autoput

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je jučer sa delegacijom kineske kompanije "SDHS-CSI BH", koja gradi autoput Banjaluka - Prijedor.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je jučer sa delegacijom kineske kompanije "SDHS-CSI BH", koja gradi autoput Banjaluka - Prijedor.

"Na sastanku je razgovarano o dinamici radova na izgradnji autoputa Banjaluka-Prijedor i usaglašavanju neophodnih aktivnosti. Predstavnici kineske kompanije informisali su ministra Čubrilovića da se projekat izgradnje autoputa Banjaluka-Prijedlog realizuje u skladu sa planiranom dinamikom", saopšteno je iz Ministarstva.

autoput

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović naglasio je važnost izgradnje autoputa Banjaluka - Prijedor, u skladu sa rokovima i zakonskim procedurama, navodeći da je ovaj projekat od strateškog interesa za cijelu Republiku Srpsku.

On je istakao da Republika Srpska, u saradnji sa nadležnim institucijama i kineskim partnerima, kontinuirano preduzima sve potrebne aktivnosti sa ciljem realizacije projekta izgradnje autoputa u predviđenom roku. 

Sagovornici su ocijenili da Republika Srpska i Republika Kina u kontinuitetu imaju uspješnu saradnju, te su izrazili uvjerenje da će biti nastavljena i u budućnosti, na dobrobit razvoja ukupnih odnosa Republike Srpske i Kine. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije