Radovi u toku

U banjalučkim Kuljanima u planu gradnja poslovne zone

08.02.2023. 12:43 / Izvor: Akta.ba
kuljani

U banjalučkom naselju Kuljani dodatno će biti proširena glavna saobraćajnica, nakon što su riješeni imovinsko-pravni odnosi koji su sprečavali realizaciju ovog projekta.

U banjalučkom naselju Kuljani dodatno će biti proširena glavna saobraćajnica, nakon što su riješeni imovinsko-pravni odnosi koji su sprečavali realizaciju ovog projekta, saopšteno je iz Gradske uprave.

Tako će s proljeća Kuljani dobiti potpuno novu saobraćajnicu vrijednu 2,5 miliona KM.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, koji je juče obišao gradilište na rekonstrukciji Prve kuljanske ulice, kazao je da će saobraćajnica koja se gradi u odnosu na prvobitni plan biti proširena za još jedan metar na početku, tako da će u konačnici širina buduće saobraćajnice biti sedam metara.

"Ovdje očekujemo izgradnju poslovne zone i zato nam je potrebna šira saobraćajnica", kazao je Stanivuković.

Gradonačelnik je juče obišao i gradilište u Motikama, te najavio da se ulazi u fazu izgradnje mosta sa dvije trake, dva trotoara, sa svom potrebnom infrastrukturom na putu Petrićevac-Motike.

"U toku su pripremni radovi za izgradnju mosta u Motikama, izgradnju trotoara od Pavlovića, kao i trasiranje zaobilaznice o čemu ćemo mještane naknadno obavijestiti", kazao je Stanivuković.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije