Proširenje kapaciteta

U toku izgradnja dijaliznog centra u Bolnici Travnik

27.02.2023. 08:18 / Izvor: Akta.ba

Uporedo sa višenamjenskim sportskim centrom Romari u Vitezu, GPPD Vlašić-gradnja izvodi radove i na projektu rekonstrukcije i adaptacije servisnog objekta za potrebe hemodijalize.

Uporedo sa višenamjenskim sportskim centrom Romari u Vitezu, o kojem smo ranije pisali, GPPD Vlašić-gradnja izvodi radove i na projektu rekonstrukcije i adaptacije servisnog objekta za potrebe hemodijalize, piše travnicki.info.

Tako će J.U. Bolnica Travnik proširiti svoje kapacitete modernim dijaliznim centrom, a na temu kompleksnosti građevinskih radova na ovakvom projektu razgovarali smo sa Ervinom Jankovićem, voditeljem gradilišta.

”Dobili smo zadatak da uredimo objekt koji je u sastavu JU Bolnica Travnik, i pošto se radi o projektu rekonstrukcije postojeće građevine, kroz izvođenje radova javlja se dosta nepredviđenih detalja, koji su izuzetno zahtjevni u organizacionom smislu. Našim iskustvom, mehanizacijom, i susretljivosti investitora uspijevamo ispunjavati rokove, a što se tiče unutrašnjih (grubih) radova, kao što su demontaža i uklanjanje pregradnih zidova, oni su gotovo u potpunosti izvršeni. Važno je napomenuti da će se raditi i utopljavanje objekta, jer ova Javna ustanova misli i na ekološki aspekt, te će Vlašić-gradnja izvršavati i taj vid radova”, kaže nam uposlenik GPPD Vlašić-gradnja.

Pored postojećeg objekta, a zbog ukazane potrebe, investitor je tražio i proširenje postojećih gabarita.

”Novi, prošireni dio, je gabarita 32×4 metra, ali tu se radi o proširenju postojećeg objekta koji je gabarita 35×20 metara. Puna površina će biti iskorištena, a u sklopu objekta planirano je da trećinu zauzme izolatorij, dok će dvotrećinski dio biti dijalizni centar, sa više velikih soba za hemodijalizu. Također, planirane su sobe za doktore, tehničko osoblje, ali i novo skladište”, zaključuje Janković.

Investitor projekta je JU Bolnica Travnik, izvođač radova GPPD Vlašić-gradnja, projektant Dom Projekt d.o.o., a nadzor vrši BNT – Inženjering iz Novog Travnika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije