TURISTIČKA ATRAKCIJA

Napreduje gradnja luksuznog hotela na Plavoj vodi

16.02.2023. 07:38 / Izvor: Akta.ba
plava voda

U Travniku uveliko traju radovi na izgradnji luksuznog hotela Plava voda.

Radovi na izgradnji hotela Plava voda u Travniku uveliko napreduju. Tako će jednu od najpoznatijih i omiljenih bh. turističkih atrakcija, uskoro dodatno ukrasiti luksuzi hotel, koji će Travničanima, kao i domaćim i stranim turistima ponuditi, pored standardnih ponuditi brojne nove sadržaje, koji do sada u ovom gradu nisu zastupljeni.

"Završeni su grubi građevinski radovi, a privode kraju armiračke i betonske radove. Jedva čekamo da se poskida sva oplata i da se betonska konstrukcija pojavi u svom punom sjaju", poručili su izvođači radova, javlja Akta.ba.

Planirani rok završetka radova je 2023. godina. Investitor je Baština H&A d.o.o. Travnik, a izvođač radova Vlašić-Gradnja d.o.o.

plava voda

Idejno rješenje projektiranja luksuznog hotela potpisuje eminentni i svjetski poznat arhitektonski velikan Amir Vuk-Zec, čime su, kako navode, potvrdili opredjeljenje da sarađuju sa dokazanim i priznatim stručnjacima.

"Novim konceptom, Plavu vodu ćemo vratitu Travničanima, kao i svim domaćim i stranim turistima, te ponuditi brojne savremene i luksuzne usluge i ponude koje danas nisu zastupljene na ovom području", navodi investitor. 

Ćevabdžinica Hari, uspješna priča u ugostiteljstvu se nastavlja, ovoga puta u malo drukčijem smjeru, ali s ciljem unapređenja smještajno-ugostiteljske ponude i obogaćivanja turističkih sadržaja i usluga u gradu Travniku.​

PLAVA VODA

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije