TRAŽI SE IZVOĐAČ RADOVA

Kreće izgradnja novih stacionara na Centralnom medicinskom bloku KCUS-a

27.02.2023. 11:38 / Izvor: Akta.ba
kcus

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu objavio je tender za izvođenje radova za izgradnju stacionara na etažama 11 i 12 i tehničke etaže 07 objekta CMB na lokaciji Koševo.

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu objavio je tender za izvođenje građevinskih, građevinsko-zanatskih i instalaterskih radova za izgradnju stacionara na etažama 11 i 12 i tehničke etaže 07 objekta CMB na lokaciji Koševo.

Procijenjena vrijednost radova je 24 miliona KM bez PDV-a.

"Postupak nabavke nije moguće podijeliti na LOT-ove iz razloga što Ugovorni organ zahtjeva da za izvođenje svih radova u ovom postupku nabavke bude odgovoran jedan izvođač radova sa kojim će se zaključiti ugovor, koji  po vlastitim potrebama može konkurisati u skladu sa ZJN", navodi se u tenderskoj dokumentaciji, prenosi Akta.ba.

Tender za izvođenje ovih radova prvi put je bio raspisan u septembru prošle godine i tada je procijenjena vrijednost radova bila 19,6 miliona KM. Uslijedile su izmjene u oktobru i novembru, te poništenje u januaru ove godine. Kao razlog poništenja navedeno je da su cijene svih prihvatljivih ponuda znatno veće od osiguranih sredstava za predmetnu nabavku, da bi sada u februaru bio ponovo objavljen sa novom cijenom građevinskih radova.

Nadzor nad izvođenjem radova za izgradnju stacionara vršit će firma Radis d.o.o. Istočno Sarajevo. Vrijednost radova 116.883 KM.

Predmetne etaže 11 i 12 imaju po cca. 3.500m2, i isprojektovane su kao klasične stacionarne klinike sa odjelima standardne njege, pojačane njege, interventnim i endoskopskim salama te pratećim sadržajima za pacijente i osoblje klinike.

cmb

Etaža 07 je djelimično završena i useljena. Neizgrađeni prostor je predviđen za tehnički dio (klima komore), Informatički centar (kancelarijski prostori) i Prostor za vjerske obrede.

Prostori odjeljenja urađeni su u skladu sa projektnim zadatkom, s tim da se naročita pažnja posvetila osobama sa umanjenim tjelesnim sposobnostima te se svi sanitarni čvorovi prilagođeni njihovom ulasku, hodnici su opremljeni sa rukohvatima a dodata su osim etažnog kupatila za nepokretne i dva kupatila za invalide i dva invalidska WC. Soba dežurnog doktora je obogaćena sa kupatilom, a svaka klinika na etaži ima garderobu zaposlenog osoblja.

Inače, stacionar služi za smještaj, liječenje i njegu onih bolesnika čiji medicinski tretman nije moguće u cjelosti sprovesti u polikliničko-dijagnostičkim jedinicama, a organizovan je na principu progresivne njege.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije