Dionica duga 10 km

Potpisan ugovor o izgradnji regionalne ceste koja će spajati Ravno i Dubrovnik

06.03.2023. 11:46 / Izvor: Fena
UGOVOR

Ravno: Potpisan ugovor projekta izgradnje regionalne ceste Zavala – Orahov Do – Granica RH Slano

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i ministar mora, prometa i infrastrukture Hrvatske Oleg Butković, razgovarali su u Mostaru o unapređenju odnosa dviju država i realizaciji značajnih infrastrukturnih projekata. Delegacije Hrvatske i BiH i načelnik općine Ravno Andrija Šimunović potpisali su ugovor o projektu izgradnje regionalne ceste na dionici Zavala - Orahov Do - Granica Hrvatske kod Slanog.

Riječ je o projektu izgradnje 10 kilometara duge dionice puta. Vlada Republike Hrvatske je finansira s više od 7 miliona eura rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Hrvatske Oleg Butković.

Načelnik općine Ravno Andrija Šimunović istakao je da izgradnja regionalne ceste na dionici Zavala - Orahov Do - Granica Hrvatske kod Slanog ima višestruki značaj.

"Projektom će se osigurati najkraća i najkvalitetnija prometna povezanost Ravnog, ovog dijela općine Popova polja s Jadranskom magistralom, a odmah sutra i sa svim cestovnim pravcima koji budu povezivali jug RH, ali isto tako i prema općini Neum i susjednim općinama prema Republici Srpskoj - kazao je Šimunović, izrazivši uvjerenje "da ćemo se 2025. godine voziti budućom cestom", kaže Šimunović.

Delegacija Vlade Hrvatske, prije odlaska u Ravno, u Mostaru se  susrela sa delegacijom HDZ-a BiH. Ministar Butković i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović,razgovarali su o već realiziranim i budućim značajnim infrastrukturnim projektima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije