Zoning plan

Planira se uređenje ušća Vrbasa u Savu

06.03.2023. 12:39 / Izvor: Akta.ba
ušće vrbas

Nacrt Zoning plana ušća izložen je na javni uvid i traje do 22. marta ove godine.

Opštinska uprava Srbac u decembru 2021. godine pokrenula je ativnosti na izradi prostorno-planske dokumentacije na ušću Vrbasa u Savu na teritoriji opštine Srbac.

Nacrt Zoning plana ušća izložen je na javni uvid i traje do 22. marta ove godine, kaže zamjenik načelnika opštine Srbac, Vladimir Gužvić.

"Prva aktivnost bilo je geodetsko snimanje terena. Drugi korak je izrada idejnog rješenja dok Zoning plan predstavlja izradu strateškog dokumenta uređenja i postavljanja svih potencijalnih putnih komunikacija i instalacija te određivanje rekreativnih zona na tom terenu. Svjesni smo potencijala ovog lokaliteta od 13,9 hektara i nakon javnog uvida krenućemo u izradu konačnog dokumenta koji treba da bude usvojen na sjednici Skupštine opštine", rekao je Gužvić.

On dodaje da će se usvajanjem ovog dokumenta stvoriti pretpostavke da se lokalna uprava obrati za pomoć fondovima namijenjenim za finansiranje ovih projekata.

Gužvić kaže da je jedna od opcija uređenje starog korita rijeke Vrbas, takozvane "starače" te razmotriti mogućnost da li postoje realni uslovi za plovnost tim kanalom i na taj način omogućiti turističku turu vožnjom čamcima po rijeci Savi.

"Svjesni smo činjenice da je to plavno područje i nije planirana čvrsta gradnja već je riječ o primarnom uređenju tog prostora. Riječ je o trim stazama i uređenim mjestima na kojima bi građani mogli da provode svoje slobodno vrijeme", rekao je Gužvić.

Za vrijeme trajanja javnog uvida, sve do 22.03.2023. godine, svako fizičko i pravno lice može dati mišljenje, primjedbe i prijedloge na nacrt, upisom u svesku koja se nalazi u šalter sali u zgradi Opštine Srbac ili dostaviti u formi dopisa Opštinskoj upravi – Odjeljenje za prostorno uređenje i stambeno-komunalne djelatnosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije