Uloženo 6,9 miliona KM u rekonstrukciju vodoprivrednih objekata u Srpcu

21.10.2022. 09:44 / Izvor: SRNA
vodoprivreda

Na području opštine Srbac do sada je uloženo 6,9 miliona KM maraka za rekonstrukciju vodoprivrednih objekata od kojih su najznačajniji vrbasko-savski nasip.

Na području opštine Srbac do sada je uloženo 6,9 miliona KM maraka za rekonstrukciju vodoprivrednih objekata od kojih su najznačajniji vrbasko-savski nasip, pumpna stanica "Povelič" i čišćenje obodnih kanala rijeke Save, objavljeno je na veb stranici "Vode Srpske".

Iz ovog javnog preduzeća su napomenuli da je to urađeno u okviru projekta "Hitna pomoć i zaštita od poplava u Republici Srpskoj".

Precizirano je da je urađena zamjena manjih mostova, dodatno čišćenje obodnih kanala rijeke Save, pumpna stanica "Povelič", popravka nasipa na desnoj obali Save, koja uključuje i uklanjanje vojnih bunkera, potom rekonstrukcija ruralne infrastrukture, a sredstvima "Voda Srpske" i rampa na odbrambenom nasipu Srbac.

Izvršeni su i određeni radovi hitne intervencije na rijeci Povelič radi cilju zaštite od poplava.

Finansijska sredstva za investicione radove na području opštine Srbac obezbijedila je Vlada Republike Srpske putem kredita od Evropske investicione banke, a dio radova finansiran je i od kreditnih sredstva Svjetske banke i budžetskih sredstava.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije