Jedinstven projekt

Bosna i Hercegovina dobija prvu tvornicu sladoleda

06.03.2023. 16:08 / Izvor: RTV Slon
tvornica sladoleda
OTVORI GALERIJU

Tvornica sladoleda koju pokreću ove godine – projekat je nadaleko poznate bosanskohercegovačke kompanija YimoR ujedno i jedan od najvećih projekata u 34. godine postojanja kompanije.

Tvornica sladoleda koju pokreću ove godine – projekat je nadaleko poznate bosanskohercegovačke kompanija YimoR ujedno i jedan od najvećih projekata u 34. godine postojanja kompanije.

Vrijednost projekta je oko 15 miliona KM, a ulaganjem u najkvalitetniju opremu, tehniku i tehnologiju buduće tvornice sladoleda bit će otvoreno oko 100 novih radnih mjesta.

Riječ je o jedinstvenom projektu u Bosni i Hercegovini, zahvaljujući kojem će YimoR postati prvi proizvođač najkvalitetnijeg sladoleda, pravljenog po posebnoj recepturi i pripremljenog po najvećim standardima.

Sladoled će biti dostupan svim BH sladokuscima i potrošačima po pristupačnim cijenama. Plan je, između ostalog, dio proizvodnje od oko 70% pripremiti i za izvoz, čime će YimoR postati i prvi izvoznik sladoleda proizvedenog u BiH na ino tržištu.

sladoled

Prva tvornica sladoleda u BiH svoje poslovanje utemeljit će na osnovnoj filozofiji proizvodnje – stvoriti najkvalitetniji sladoled po pristupačnim cijenama, pripremljen po posljednjim svjetskim standardima kvalitete i po originalnoj visoko kvalitetnoj recepturi, koji će osvojiti sve one koji uživaju u ovoj poslastici kako u BiH, tako i u zemljama uvoznicama.

Podsjećamo, dosadašnja djelatnost firme YimoR je trgovina, prijevoz i ugostiteljstvo, a u vlasništvu kompanije je i MEGA Diskont – prvi BH diskont. U svojoj mreži prodavnica nude bogat asortiman roba široke potrošnje, prehrane i neprehrane, tekstila, igračaka, posuđa itd.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije