Održan sastanak

Kompanija Lild iskazala interes za moguće investiranje u Konjic

29.03.2023. 07:49 / Izvor: Akta.ba
lidl

Jučer je gradonačenik Konjica Osman Ćatić sa saradnicima održao sastanak sa predstavnicima kompanije LIDL BH d.o.o. Sarajevo.

Jučer je gradonačenik Konjica Osman Ćatić sa saradnicima održao sastanak sa predstavnicima kompanije LIDL BH d.o.o. Sarajevo. Tokom sastanka predstavnici LIDL-a predstavili su intenciju izgradnje trgovačkih centara ovog lanca u BiH, te aktivnosti koje se poduzimaju u tom pravcu.

Tokom razgovora, Konjic su naveli kao jedno od interesantnih područja za analizu potencijalnih lokacija za izgradnju prodajnog objekta kompanije Lidl, te su razmatrane mogućnosti i potrebe za realizaciju pomenutih aktivosti.

"Grad Konjic posljednjih godina bilježi sve veći interes za investiranje. Razloga za to je mnogo, prije svega u našoj orjenisanosti prema svim razvojnim procesima, koji će rezultirati proširenjem privrednih kapaciteta, koji će, naravno, sa sobom privlačiti i neke druge investicije, što nas svakako raduje. Konjic investitori vide kao izuzetno potentno područje u smislu povoljnih uslova za transport, jer se nalazimo na putnom čvorištu kroz BiH, a nedavnim otvaranjem tunela Ivan i nastavkom gradnje Koridora V C prema jugu Konjic će dobiti više mogućnosti za bržu i lakšu komunikaciju prema luci Ploče, kao i aerodromima u Mostaru i Sarajevu", kazao je gradonačelnik Ćatić nakon sastanka.

Predstavnici stručnih službi Grada Konjica tokom sastanka prezentirali su prijedloge za potencijalne lokalitete na konjičkom području, koji bi zadovoljavali potrebe prodajnog objekta kakav investitori planiraju graditi, stavljajući se na raspolaganje za sve eventualne daljnje aktivnosti, ukoliko se menadžment kompanije LIDL odluči da gradi objekat u Konjicu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije