UTVRĐEN PRIJEDLOG UGOVORA O FINANSIRANJU

Srednjobosanski kanton će dobiti vjetroelektranu "Vlašić"

30.03.2023. 13:55 / Izvor: Akta.ba
vlašić

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, utvrdilo je Prijedlog ugovora o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Europske investicijske banke, projekt Vjetroelektrana "Vlašić", s Osnovama za zaključivanje ugovora.

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, utvrdilo je Prijedlog ugovora o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Europske investicijske banke, projekt Vjetroelektrana "Vlašić", s Osnovama za zaključivanje ugovora.

Radi se projektu izgradnje vjetroelektrane “Vlašić”, čiju će realizaciju sufinancirati Europska investicijska banka kreditom u iznosu od 36 milijuna eura, s rokom otplate od 20 godina, uključujući četiri godine grejs perioda. Sredstva će biti alocirana na Federaciju BiH, a implementator projekta je JP "Elektroprivreda Bosne i Hercegovine" d.d. Sarajevo.

Projekt predviđa isporuku, instalaciju i puštanje u pogon vjetroagregata instalirane snage do 50 MW, izgradnju temelja, isporuku i ugradnju električne opreme i transformatora za vjetroagregate i tornjeve, izgradnju podstanice visokog napona, izgradnju pristupnih puteva, kablovskih tranšea, montažnog prostora i platformi za dizalice te različite konzultantske usluge.

Realizacija projekta je planirana za 2024. godinu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije