RADOVI U ZAVRŠNOJ FAZI

Banja Luka dobija objekte na koje se čekalo decenijama

05.04.2023. 07:59 / Izvor: Akta.ba
banjaluka

Radovi na izgradnji škole u naselju Ada ulaze u završnu fazu, a tokom ovog mjeseca sve će biti spremno za otvaranje multifunkcionalne dvorane na Laušu.

Radovi na izgradnji škole u naselju Ada ulaze u završnu fazu, a tokom ovog mjeseca sve će biti spremno za otvaranje multifunkcionalne dvorane na Laušu.

"Banja Luka mijenja svoj oblik, neprestano se razvija i dobija one ustanove, odnosno objekte na koje je čekala decenijama", poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Kako je istakao, prva škola koja se gradi u Banjoj Luci nakon 20 godina ulazi u završnu fazu, a u toku aprila sve će biti spremno za otvaranje multifunkcionalne dvorane na Laušu na koju mnoge generacije čekaju.

"Iskreno, srećan sam i ponosan na sve do sad urađeno", kazao je gradonačelnik.

Škola u Adi biće najmodernija škola u Republici Srpskoj. Uz uobičajeni sadržaj objekat ove škole posjedovaće liftove i toalete za lica sa invaliditetom, prostran hol sa neobičnim stepeništem koji će biti idealan za razne školske manifestcije, kao i učionice opremljene prema najvišim standardima.

Podsjećamo, nova sportska dvorana na Laušu prilagođena je za mnoge sportove, te za organizovanje brojnih sportskih takmičenja.

U sklopu ovog objekta biće i prva dvorana borilačkih sportova u našem gradu. Obezbijediće optimalne uslove za nesmetano odvijanje nastavnog procesa u Osnovnoj školi "Sveti Sava", ali i kvalitetne uslove za treninge sportskih klubova i sportista u tom naselju. Dvorana na Laušu izgrađena je uz postojeći objekat škole, sa pripadajućim unutrašnjim tribinama, a sadržavaće i otvoreno sportsko igralište sa vanjskim tribinama.

DVORANA

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije