DOLAZE SVJETSKA SPORTSKA IMENA

Otvoren teniski kompleks u Banjaluci vrijedan 34 miliona KM

13.04.2023. 08:01 / Izvor: Akta.ba
BANJALUKA

Danas smo došli do ostvarenja sna. Pobjedili smo naš mentalitet i naše navike, postavili smo sebi neke nove ciljeve i prakse, kako u oblasti turizma, tako i u gradnji, poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković povodom otvaranja teniskog kompleksa.

"Danas smo došli do ostvarenja sna. Pobjedili smo naš mentalitet i naše navike, postavili smo sebi neke nove ciljeve i prakse, kako u oblasti turizma, tako i u gradnji. Dokazali smo da možemo. Treba da budemo preponosni", poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković povodom otvaranja teniskog kompleksa na kome će biti igran turnir Srpska Open, dodajući da je gradska administracija na čelu s njim imala hrabrosti da prije svega nekoliko mjeseci vide ono čega nije bilo.

BANJALUKA

"Trebalo je da imamo dovoljno hrabrosti i mladalačkog zanosa, da zacrtamo cilj koji je djelovao kao neostvariv. Za kratko vrijeme izgradili smo dvoranu, rekonstruisali mnogobrojne ulice u gradu, izgradili smo najveće dječije igralište. Sve smo to radili paralelno", kazao je on.

Dodao je gradonačelnik da je Banja Luka napravila veliki korak prema naprijed.

"Često smo samokritični prema sebi, kažemo da nešto ne možemo i ne umijemo. Pokazali smo da možemo. Ovo je naš uspjeh, svijet je došao u Banju Luku, a Banja Luka je otišla u svijet", rekao je on.

Gradonačelnik je poručio kako je ovo najveći događaj nakon Zimskih olimpijskih igara 1984. godine.

"Dolaze nam neka od najvećih svjetskih, sportskih imena. Uz sve to, 30 svjetskih televizija će svakodnevno boraviti u našem gradu. U pauzama mečeva svi će emitovati kadrove Banje Luke, ali i cijele Republike Srpske. Dolaze nam turisti iz cijelog svijeta", poručio je Stanivuković.

BANJALUKA

Dodatno, kako kaže, sve ovo je nova razglednica grada.

"Mi nismo izgradili ništa što ćemo da nosimo sa sobom, to ostaje u Banjoj Luci. Dobili smo najveći trg, mjesto gdje će se okupljati nekoliko hiljada ljudi. Imamo preduslove da organizujemo velike događaje", istakao je.

O značaju turnira govore sportska imena koja su odabrala Banju Luku.

"Poređenja radi, Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, igrao je u Barseloni, sada ide u Monte Karlo, a narednih dana dolazi u Banju Luku", rekao je prvi čovjek grada.

Istakao je kako je svako dao svoj maksimum, te da je to razlog što su i došli do zacrtanog cilja.

"Ovo je događaj na koji svi treba da budemo ponosni, ovakav događaj nemaju ni Sarajevo, ni Zagreb, niti mnogo veći gradovi. Narednih dana neće se pričati o Parizu ili Berlinu, nego o Banjoj Luci", kazao je on.

BANJALUKA

Gradonačelnik je poručio i to da je Banja Luka u svom najvećem investicionom ciklusu, te je iskoristio priliku da pozove sve sugrđane da se prema gostima ponašaju onako kako to najbolje znaju – kao pravi domaćini o kojima će se pričati u svijetu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije