Pogledajte kako izgleda iz zraka

VIDEO: Uskoro završetak radova na kružnom toku u Stocu

22.04.2023. 10:54 / Izvor: stolac.co
Stolac

Izgradnja ovog kružnog toka predstavlja značajan napredak u razvoju infrastrukture i poboljšanju prometne situacije u Stocu.

Izgradnja ovog kružnog toka predstavlja značajan napredak u razvoju infrastrukture i poboljšanju prometne situacije u Stocu.

Stolac će uskoro dobiti prvi kružni tok na raskrižju M-6 i R-427 na kojemu se ukrštavaju prometnice za Ljubinje, Trebinje, Berkoviće, Bileću, Gacko… 

Stočani i putnici koji prolaze kroz grad će se obradovati završetku radova na izgradnji novog kružnog toka u Stocu. Izgradnja ovog kružnog toka predstavlja značajan napredak u razvoju infrastrukture i poboljšanju prometne situacije u gradu, javlja Stolac.co. 

Izgradnja ovog kružnog toka predstavlja značajan napredak u razvoju infrastrukture i poboljšanju prometne situacije u gradu.

Novi kružni tok će olakšati kretanje kroz grad. Kružni tok je izgrađen na raskrižju dviju glavnih prometnih arterija koje povezuju grad s okolnim mjestima, što će omogućiti brži i sigurniji promet za sve korisnike. 

Ukupno gledajući, završetak izgradnje novog kružnog toka u Stocu predstavlja veliki korak naprijed za grad i njegove stanovnike. Ovaj kružni tok će poboljšati prometnu situaciju, smanjiti prometne nesreće i povećati kvalitetu života svih koji žive u gradu ili prolaze kroz njega.

Do praznika rada 1. maja 2023. godine trebao bi biti u potpunosti u funkciji sa novim slojem asfalta, rasvjetom, odvodima..

Radove izvodi HP Investing, vrijednost ugovora je 585.000 KM bez PDV-a. 

Prvi je to kružni tok od njih nekoliko budući da su na obilaznici oko Stoca u tijeku radovi na kojoj su također predviđeni kružni tokovi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije